Silivri Facebook
banner88

'Değirmenci'nin kerameti neymiş?'
 
Kaynak:Değişim Gazetesi
 
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci’nin yerel seçimlerde CHP’nin AK Parti’ye karşı durabileceği tek ismin kendisi olduğunu açıklaması üzerine, CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım gazetemize açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Değirmenci’nin ‘partiyi bölen ilçe başkanıdır’ açıklamalarına da ‘partiyi bölen tek başına çalışan grupçuklardır’ diyerek yanıt verdi.
 
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci, seçimlerde CHP’nin AK Parti’ye karşı seçimlerin sadece kendisinin aday olması halinde kazanılacağını belirten açıklamasına Yıldırım, ‘kerameti neymiş’ sözleriyle karşılık verdi. Yıldırım açıklamalarında bölünmenin söz konusu olmadığını, yalnız grupçukların tek başlarına çalıştıkları söyledi. Yıldırım partinin bölünmesi iddiaları ile ilgili şunları söyledi.
 
“Kendisi ara sıra yanlış cümleler kurar”
 
“Böyle bir kanıya nerden varmış bilmiyorum. İlçe başkanının görevi bölmek değil toparlamaktır.  Benim bu konuda tavrım da geçmişim de bellidir. Bugüne kadar yaptığım, ürettiğim politikada, yaptığım işler de bellidir. Bugüne kadar hiçbir şekilde birilerinin arkasında olmadım. Birilerine yaranayım diye de siyaset yapmadım ve böyle bir özel çaba içerisinde olmadım. Beni tanıyan tanır, bilen bilir. Öyle bir kaygı içerisinde değilim. Çok yanlış bir kelime kullanmış.  Kendisi ara sıra böyle yanlış cümleler kurar. Ben bunu hoşgörü ile karşılıyorum. Kimin ne olduğunu herkes biliyor.”
 
“Tek başıma kararlar almıyorum”
 
Selami Değirmenci’nin, CHP ilçe örgütünün yalnızca Abdullah Yıldırım’ın tekelinde olmadığı yönündeki açıklamalarına Yıldırım “Asla böyle bir şey yoktur. Biz zaten ilçe başkanı olarak örgüt kararlarını uyguluyoruz. O zaman yönetimi seçmeye ne gerek var? Neden kongre yapıyoruz biz? İlçe kongrelerini kurultaylarını neden yapıyoruz? Böyle bir şey yok.
 
Farklı düşüncelerde olan arkadaşlarımız olabilir ki bu gayet normal. Bunlarda dahi demokratik bir şekilde tartışıyoruz, görüşüyoruz. Benim tek başıma dayatma ve antidemokratik bir anlayışım olmadı. Aksine ben tamamen örgütlü yapı içinde olmayı savunuyorum. Ekip anlayışı içersinde olmanın başarıyı getireceğine inanıyorum” sözleriyle yanıt verdi.
 
“Kendi başına çalışan grupçuklar var”
 
Partinin bölündüğü şeklinde çıkan dedikodularla ilgili Yıldırım “Buna gülerek yanıt veriyorum. Buna kargalar bile güler. CHP’de bölünme yok. CHP’nin dışında yani ilçe merkezinin dışında çalışmaya yapan ve insanları oraya yönlendiren bir grupçuk var. İşin doğrusu bu. CHP örgütüyle, yönetimiyle, gençlik kollarıyla, kadın kollarıyla tüm yapısıyla buradadır. İlçe merkezindedir ve açıktır. İlçe yönetimi dışında yapılan çalışmalarda bizi ilgilendirmiyor. Onlar çalışmalarına devam edebilirler. Asıl bu şekilde CHP bölünüyor.
 
Bunun dışında bir bölünme yok. Bölenler var diyenler kendilerine baksınlar” dedi. CHP Belediye Başkan Aday Adayı olan Özcan Işıklar’la arasında sorunlar olduğu yönündeki çıkan dedikodulara yanıt veren Yıldırım “Özcan Işıklar ile aramda hiçbir problem yok” dedi. Işıklar ile Değirmenci arasında ki buzların eridiği yönündeki söylentilere “Zaten onlarında birbirleriyle aralarının iyi olmasının partiye olumsuz bir yansıması olmaz. Aksine partiyi de olumlu etkiler.
 
Ufak tefek dargınlıklar kırgınlıklar olabilir. Herkesin düşüncesi aynı olmayabilir. Herkes birbirini sevmek zorunda da değil. Fakat siyaset yapıyorsanız birbirinize tahammül etmek ve hoşgörülü olmak zorundasınız” diyerek yanıt verdi.
 
“Değirmenci’nin kerameti neymiş?”
 
Selami Değirmenci’nin yerel seçimlerde CHP’li Belediye Başkan Aday Adaylarından AK Parti’ye karşı durabilecek tek adayın kendisi olduğunu söylemesi üzerine “Değirmenci’nin kerameti neymiş? Ak Partiye karşı tek başına başarılı olacağına inanıyorsa kerameti neymiş onu öğrenmek lazım.
 
Selami Değirmenci’nin aday olması halinde oy kullanmayacağım şeklindeki konuşmalar ise zavallılıktır. Bir ilçe başkanı böyle bir şey söyleyemez. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Böyle bir şey söz konusu değil.”
 
Müge CESUR- Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol