Silivri Facebook
banner88

Eren 2. Raundu da kazandı


Kaynak : Değişim Gazetesi

Silivri Fener Köyü Muhtarı Muharrem Eren mahalle olmama yolunda verdiği çalışmalar sonuç verdi. Fener köyün orman köyü olduğunu bu yüzden mahalle olmasının söz konusu bile olmayacağını savunan Muharrem Eren geçtiğimiz günlerde valilik düzeyine başvurarak tespitlerini istemişti. Eren başvurularını yaptığında “Fener bir orman köyüdür. Mahalle statüsüne alınmak istenmemiz tamamen bir yanlışlık veya bilgi eksikliğidir. Bu olacak tespitin bizim lehimize sonuçlanacağından eminim” ifadelerini kullanmıştı.

Eren'i sevindiren haber dün İstanbul Valiliğinden geldi. Arazi ve belgeler üzerinde yapılan incelemelere göre Fenerköy’ün devlet ormanı olduğu ve evlerin toplu bulunduğu yerleşim alanından itibaren ormanların parçalı olarak dağınık durumda olduğu anlaşıldığından “Orman Köyleri Kalkınma Hizmetlerine İlişkin Esas ve Usullere” de yapılan tanıma uygun olarak, orman statüsünde orman bitişik köy olduğu belirlendi.

Tespit raporu İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Doç. Mehmet Emin Birpınar , ORKÖY Temsilcisi Erhan Genç, Ağaçlandırma Temsilcisi M. Tamer Tap ve Orman İşletme Müdürlüğü Temsilcisi Murat Deniz tarafından oluşturulan komisyon tarafından belirlendi.

Karar sevindiğini belirten Muharrem Eren “Bu sonucu bekliyorduk. Bana destek veren kaykamım Ahmet Mesut Demirkol’a ve Belediye Başkanımız Hüseyin Turan’a çok teşekkür ederim.” Dedi.

Müge Cesur

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol