Silivri Facebook
banner88

Esnafın Suat Babası, Yine Babalığını Yaptı

Kaynak : Değişim Gazetesi

Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odasının başlatmış olduğu kadın girişimciliği kursu bir kursiyere umut oldu. Geçimini kışın sahilde kestane satarak yazında belediye konutlarının yankındaki çay bahçelerinde mısır satarak sağlayan Sevim Kenar, kadın girişimciliği kursuna katılarak hayallerine kavuştu.

Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu kursiyer Sevim Hanıma dükkân sözü verdi. Sevda Hanım verilecek dükkânda çerez ve sıcak içecekler satmayı planlıyor.

Yaptığımız görüşmede Sevda Hanım
“Bu kursa katılmanın bana çok artıları oldu. Kendime güvenimi sağladım. Önceden çok zorluk çekiyorduk. Belediyeden izin alamadığımız için artık sahilde çalışamıyorum. Eşimle birlikte çay bahçesinde çekirdek ve mısır satarak geçimimizi sağlıyoruz. Kurs bir anlamda bana umut oldu. Yeni verilecek dükkânda hem çerez hem de salep, kahve gibi içecekler satmayı planlıyorum. Sayın Ali Tabakoğlu da dükkân bulma konusunda yardım ediyor. Silivrililere hem kuruyemiş alabilecekleri hem de oturup bir şeyler içebilecekleri bir cafe yapmayı planlıyorum. Suat Yalkın’a ve böyle bir kurs açarak bizlere imkân sağladıkları için Ali Tabakoğlu’na çok teşekkür ederim.”dedi.

Sevim hanıma dükkân bulma çalışmalarının devam ettiklerini belirten Tabakoğlu
“Güzel işler yapmak bizleri mutlu ediyor. Sevim hanımı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Bir şeyleri başarmak için önce istemek gerek. En güzel şekilde dükkânını açması için olanakları sağlayacak, elimizden ne geliyorsa yapacağız.” Dedi.

Müge CESUR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol