Silivri Facebook
banner88

Işıklar : ''Yeni yeni projeler ortaya konmalı''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Yaptığı açıklamalarda AKP hükümetini de eleştiren Işıklar, Silivri’de ki mevcut iktidarın halk tarafından istenmediğini söyledi.
 
Yaklaşan yerel seçim öncesi, CHP belediye başkanlığına aday adaylığını açıklayan Özcan Işıklar, gazetemize açıklamalarda bulundu. Hedefleri, projeleri, aday adaylık süreci ve kendisi hakkında merak edilenleri anlatan Işıklar, diğer aday adayları, mevcut ilçe yönetimi, belde belediyelerinin kapatılması hakkında da ilginç açıklamalarda bulundu.
 
“Çok seslilik partiye zarar vermez”
CHP Silivri Belediye Başkanı Aday Adayı Özcan Işıklar, açıklamalarına şu sözlerle başladı “Partimizde şu an da ben dâhil, 3 aday adayımız var. Bunlar dışında başka aday adaylarının da çıkma ihtimalleri ve hakları var. Kurultaydan sonra Mayıs ayı sonu, Haziran ayı başı gibi, aday adayları arasında yapılacak ön yoklamayla, merkez içi ya da partinin görüşü alınarak bunlar bire düşürülecek.
 
Yıldız Kandemir’de adaylığını koyacağından bahsediyor. Aday adaylığını açıklayacak diye tahmin ediyorum. Yani şu anda 4 aday adayımız var diyebiliriz. Bütün bu arkadaşlarımız parti içinde görev yapmış, kimisi belediye başkanlığı, kimisi başkan yardımcılığı, parti meclis üyeliği gibi çeşitli görevler yapmış adaylar. Hepsi birikim olarak bu görevi yapacak donanıma sahip. Partide bu görevlerde bulunmamış, bu göreve layık ve yapabilecek arkadaşlarımız da var. Bu bizim zenginliğimiz diyoruz ama bunu derken kamuoyunda bir handikap ve bir tedirginlikte oluştu. Kamuoyunda çok seslilik ve aday adaylığı sürecinin partiye zarar vereceği konusunda endişeleri var. Benim kanaatimce ve izlenimlerime göre bu partiye zarar vermiyor. Mesela her gün gazetelerde de aday adaylığını açıklayan arkadaşlarımızın haberlerini görebiliyoruz. Buda partinin gücünü kamuoyunun partiye olan bilgilerini güvenini arttırdı. Kamuoyu ve medya aday adaylarımıza gerçekten ilgi gösteriyor. Yani aksine partideki canlılığın sebebi aday adaylarının çalışmalarından kaynaklanıyor.”
 
“Halk, AKP’li belediyeden memnun değil”
CHP Silivri İlçe Örgütü olarak yaptıkları belde ziyaretlerinde, mevcut hükümetin eksiklerini halka anlattıklarını söyleyen Işıklar “Partimiz olarak, geçmişe dönük AKP iktidarındaki belediyenin yaptığı çalışmaları, çalışmalar da nelerin eksik olduğunu, halkın beklentilerini ve nelerin karşılanmadığını anlatıyoruz. Ben aday adaylığım süresince öncelikle mevcut sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini, nelerin yapılması gerektiğini, önerileri, düşünceleri ele alıyor ve talep edilmesi halinde bizim bu konudaki önerilerimizi sunuyoruz. Ben bu süreçte halkın, AKP’li belediyenin ‘biz çok iş yaptık, tarihi hizmetler yaptık’ demesine rağmen yeterince memnun olmadığını görüyorum.”
 
“4 sene önceki bir olayı, şimdi malzeme yapıyorlar”
Geçtiğimiz meclis toplantısında görüşülen Silivri Belediyesi 2007 faaliyet raporunda tartışılan doğal gaz konusuna açıklık getiren Işıklar “Geçtiğimiz meclis toplantısında AKP’nin hala 4 sene önceki bir olay olan doğalgaz konusunu malzeme olarak ortaya attıklarını görüyorum. Biz insanların günübirlik yaşantısını rahatlatacak, refahını arttıracak bir olaya tabii ki karşı olamayız ve her zaman destekledik. Geçen dönem seçim zamanlarında bu konu siyasi bir polemik halindeydi. Sadece, Silivri’nin standartlarını, fabrika sayılarına olan talebi artıralım ki gaz gelsin demiştik. Ama onlar gazı getirmeyelim anlamışlar, ya da politik olarak öyle anlamak istemişler. Geldiyse İstanbul Büyükşehir Belediyesi burada kar maliyet hesabı yapmadan bir kamu hizmeti olarak getirmiştir. Getirene de tabiî ki teşekkür ediyoruz çünkü bu Silivri’nin bir ihtiyacıydı. Fakat üstünden 4 sene geçmesine rağmen, ‘siz karşı çıktınız’ şeklinde konuşmaları çok yanlış. Bugünün gündemi bu değil” dedi.
 
“ Belediyecilik anlayışında, çıtayı yükseltmek gerekiyor”
Belediye başkanının yol süpürmek, cenaze kaldırmak, yangına itfaiyeyle koşmak dışında farklı birçok görevi olduğunu vurgulayan Işıklar, konuşmasına şu sözlerle devam etti “Temel birtakım hizmetlerin yapılması konusunda, sanki bir lütufmuş gibi, bir ihsan etmişler gibi, ‘Allah razı olsun, iyi ki yaptınız’ dedirtecek noktaya getirdiler. Buraya bir memur da atanmış olsaydı görevi buraya bir şey katmak olacaktır. Belediye başkanı artık yolu süpürmek, cenaze kaldırmak, yangına itfaiyeyle koşmak dışında; eğitim kalitesini, yaşam standartlarını, istihdamı, işsizliği ve Silivri’nin geleceğe hazırlanması için kalıcı üstünlükler sağlayıp, bunları pazarlaması gerekir. Dünyada belediye başkanlarının görevleri artık farklılaşıyor. Burada belediye yönetiliyor ama bir kent yönetimi anlayışı yok. Silivri, yüksek düşüncelere, kıstaslara açık bir şehir. Silivri’de eğitimli gençlerimiz, birbirleri ile iyi anlaşan demokratik siyasilerimiz, sanayicilerimiz, esnafımız var. Silivri, kamuoyu birikimi olarak bilgisi en yüksek şehirdir. Çerkezköy, Saray, Büyükçekmece’deki günlük gazetelere de bakarsak Silivri’de kamuoyu etkileşimi daha yüksek olduğunu görürüz. Çıtayı yükseltmemiz gerekiyor.”
 
“Silivri’de en büyük sorun, işsizlik”
Silivri’de farklı birimler oluşturacaklarını ve bu birimlerle Silivri’nin standartlarını yükseltmeyi planladıklarını ifade eden Özcan Işıklar “Silivri de en büyük sorun işsizlik. Türkiye genelinde işsizlik %15’deyken, bu oranın Silivri’de %30- 35 olduğunu görüyorum. Ne yazık ki bunların birçoğunu da, 35 yaş altı insanlardan oluşuyor. Çalıştıkları işlerde memnun olmayanları da göz önüne alırsak sokakta ki her 2 kişiden biri işsiz denilebilir. Hem işsizlik, hem de iş arayan kesimde bir kargaşa ortamı var. İnsanlar ellerinde dilekçelerle fabrikaya ya da kamu kurumlarına girmek için bir yerlere müracaat ediyorlar. Biz bu keşmekeşe son vermek için bir kurum oluşturacağız. Bu kurum belediyenin içinde bir kurum olacak.
 
“Silivri’nin standartlarını yükseltmeyi planlıyoruz”
Silivri’nin eğitim kültür seviyesinde 30 yaş altının %60 olduğunu biliyoruz. Silivri’de eğitim, kültür, sanat ve spor konusundaki eksiklikler giderilemedi. Sadece gençliğin ya da orta yaş insanlarımızın zamanlarını gidereceği bir şey olmaktan çıkarıp bundan da gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Böylece bir sektör oluşturarak bu konuda ajanslar kurulması ve bilgi sahibi olan insanların öncülük yapmasını hem sektör iş yaratmak hem de eğitim kültür alanlarında Silivri’nin standartlarını yükseltmeyi planlıyoruz. Bu projeyi hayal olmayacak şekilde belediye bünyesinde kanunuyla yasasıyla hazırlayacak toplumun önüne koyacağız
 
“Yerel yatırım birimi oluşturacağız”
Meslek kuruluşları ve odalarının başkanlarını ya da temsilcilerini alarak, belediyenin ilgili birimleriyle bir yönetim kurulu oluşturup, yine belediye içinde, onlarında talepleri doğrultusunda yerel yatırım ajansı olarak, bir birim oluşturmayı düşünüyoruz. Meslek gruplarının hangi bölgelerde konuşlandırılacağını, istihdama, üretime katkısı olacağını araştıracağız. Büyükşehir’in yaptığı planlamalarda bunun önü açık.
 
“Kent poliklinikleri açarak, sağlık birimi oluşturacağız”
 Hastanelerdeki karne kalktı yarın vizite getir gibi karmaşadan çıkartıp kent poliklinikleri açarak bir sağlık birimi oluşturacağız. Böylece hastanelerdeki yoğunluğu da engelleyeceğiz. Özel hastane ile devlet hastanesinde bir takım karışıklıklara da el atacağız. Bunların yapılması konusunda en önemli etki kent meclisi olacak. Şu anki belediye kent meclisine sakladığı vermek istemediği bazı yetkilerini gerçek bir kent meclisine yetkilerini bir kısmını devretmesini arzu ediyorum. Çünkü bu şekilde olması yerine kendi inisiyatifleri ile yapmaları halinde bu sorunları yaşarız. Belediye kanunun 5393 kanuna göre az önce saydığımız bu görevleri yapar yâda yaptırır biz yaptırır kısmını da kullanmak istiyoruz. Bizim yapacağımız belediyecilik anlayışında belediyenin temel hizmetlerinden olan alt yapıyı, mezarlık hizmetlerini, kanalizasyon su hizmetlerini, itfaiye hizmetlerini Büyükşehire bağlanmasının getirdiği yasal düzenlemeleri de dikkate alarak halkın sosyal ekonomik kültürel sağlık gibi standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmaları olacaktır…” şeklinde konuştu.
 
CHP Belediye Başkanı Aday Adayı Özcan Işıklar’ın, diğer aday adayları, CHP ilçe yönetimi, belde belediyelerinin kapatılması, mevcut iktidar ve daha birçok farklı konuda yapmış olduğu çarpıcı açıklamalarını gazeteniz Değişim’de okuyabilirsiniz… 
 
( Devam Edecek  )
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol