Silivri Facebook
banner88

Kamyonlar sorun oldu!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi 
 
Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Dayanışma Derneği, Kaymakamlık makamına bir dilekçe yazarak, kum kamyonları yüzünden sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Yolları bozduğu ve aşırı hız yaptığı iddia edilen kum kamyonu şoförleri ise, yollarda hiçbir hasara neden olmadıklarını söyledi.
 
Kum kamyonlarının köy ve mahallelerden geçmesinin yasaklanmasını isteyen muhtarlar, ortak olarak hazırladıkları dilekçelerinde şu ifadelere yer verdi;
 
 
 
“Kum kamyonlarının köy yollarını kullanmasını istemiyoruz”
“Köy ve mahallelerimizin yolları kum kamyonları yüzünden çok kötü durumdadır. Kışın çamurdan dışarı çıkamıyoruz, yazında tozdan çamaşır bile seremiyoruz. Köy ve mahallelerimizin yolları ne kadar tamir edilirse edilsin, bir hafta sonra kum kamyonları yüzünden yollar yine aynı duruma gelmektedir. Kum kamyonlarının köy ve mahalle yollarından geçerken, hız sınırına uymamaları neticesinde birçok kazaya da sebebiyet vermektedir. Kum kamyonlarının köy yollarını kullanmasını istemiyoruz. Köy yollarını kullanacak olursalar, tonaj kurallarına trafik kurallarına uymalarını rica ediyoruz. B.Kılıçlı’da birçok kum ocağı bulunmaktadır. Bundan dolayı kum ocaklarına orman içinden geçen Çerkezköy, Çavuşlu gişelerine giden yolu kullandırılmasını rica ederiz. UKM’nin bir karar alıp, köy yollarına kum kamyonlarını yasaklamasını istiyoruz. Köylerimizin ve mahallelerimizin bu işkenceden bir an önce kurtulmasını istiyoruz”
 
“Kanunun vermiş olduğu tonajla çalışıyoruz”
Özellikle Büyükkılıçlı köy yolu üzerinde asfaltın çökmesine neden olan ve geçtikleri yeri toz bulutu içinde bırakan kamyon şoförleri ise, yollarda hiçbir hasara neden olmadıklarını iddia etti. Uzun zamandır Büyükkılıçlı köy yolunu kullandığını söyleyen kamyon şoförü olan Orhan Atasoy “Ben 17 senedir bu işi yapıyorum. Biz daha önce fazla tonajla çalışıyorduk. Şimdi kanunun vermiş olduğu tonajla çalışıyoruz. Yani kanunun verdiği yükü taşıyoruz. Onun için ne mahsuru olabilir ki? Yollarda çamur var mı? Toz mu var mı?” dedi. Silivrili muhtarların, kum kamyonlarının köy yollarını kullanmalarını yasaklanmasını için dilekçe verdiğini söylediğimiz kamyon şoförleri “Böyle bir şeyin yapılabileceğini sanmıyoruz” şeklinde yanıt verdi.
 
Melis AVCI

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol