Silivri Facebook
banner88

Silivri E-5 Yolu 5 Şerit Olur mu?
 
Kaynak : Sıcak Gündem
 
MÜSİAD`ın İstanbul`da trafik sorunlarının aşılması için bir takım öneriler hazırladığı ifade eden Alayoğlu, `Kısa vadede bu öneriler hayata geçirilirse İstanbul`da trafik sorununun azaltılması mümkündür` dedi.

İşte MÜSİAD`ın İstanbul Trafiğiyle İlgili Önerileri

1. İstanbul`da ulaşımın güçlenmesi ve trafiğin rahatlaması için bugün konuşulan üçüncü çevre yolu ve üçüncü köprüyle ilgili faaliyetlere bir an önce başlanılmalı ve mevcut ulaşım kanalları arasında ring bağlantıları kurulmalıdır.

2. Boğaz köprülerinin yükünü azaltacak şekilde deniz taşımacılığına önem verilmelidir. Yük taşıyan ve Trakya`dan Anadolu`ya geçen kamyonların önemli bir bölümü denize yönlendirilmelidir.

3. İstanbul`da deniz ulaşımının payını artıracak, bugün uygulamaya konulmuş olan deniz taksi gibi yeni fikirler yürürlüğe alınmalıdır. Bu bağlamda Pendik-Yenikapı arasında feribot seferleri başlatılmalıdır.

4.Öte yandan boğazdaki gemi trafiğinin yükünü azaltmak için petrol taşıma işinin karadan gerçekleşmesini sağlayacak önlemler alınmalıdır.

5. Karadeniz`de Karaburun mevkiine ikinci bir liman daha yapılmalı ve böylece Ambarlı limanının yükü hafifletilmelidir.

6. E-5 yolu Silivri`ye kadar 5 gidiş ve 5 geliş olacak şekilde genişletilmelidir.

7. Yollarda trafiği rahatlatmak için üst geçitler yerine alt geçit yapımına ağırlık verilmelidir.

8. Trafiğin çok sıkışık olduğu E-5 yolu üzerinde çok katlı yollar ve çok katlı kavşaklar yapılmalıdır. Bu bağlamda halihazırda kısmen faaliyette olan ve yeni bölümleri de inşa edilmekte olan Metrobüs çalışmalarının yanı sıra bazı modern şehirlerde olduğu gibi monoray türü alternatif çözümler de düşünülmelidir.

9. Yeni yerleşim alanlarında ulaşım planlaması dikkatli bir şekilde yapılmalı yollar geniş tutulmalı ve aynı zamanda otopark ihtiyacı da göz önünde bulundurulmalıdır.

10. Gerek Manuel gerekse otomatik çok katlı otopark sistemlerinin yapılması teşvik edilmelidir.

11. Başta Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları olmak üzere, bazı organize sanayi bölgeleri gibi önemli noktalar arasında helikopterle hava ulaşımı özendirilmelidir.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol