Silivri Facebook
banner88

''Silivri eskiden yaşanılacak kasabaydı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
“Silivri’nin Dünü ve Bugünü” konulu resim sergisiyle takdir toplayan Mali Müşavir Yılmaz Kandemir, basın mensupları ile birlikte yaptığı kahvaltılı basın toplantısında, serginin siyasi bir amaç taşıyıp taşımadığı yönündeki iddialara kesin bir dille yanıtlayarak
 
“böyle bir şey söz konusu olamaz. Ben Silivri’yi çok seviyorum. Beni tanıyan Silivrililerin de bu yönde değerlendirme yapacaklarını düşünüyorum “dedi.
 
Kandemir, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;
 
Silivri eskiden yaşanılacak bir kasabaydı
Rahmetli Cemal Kozanoğlu, Silivri’nin tarihçesini yazmış çok değerli bir büyüğümüzdü. Kendisi Maraş’lı olmasına rağmen, Silivri’yi çok seven biriydi. Kozanoğlu’nun yaptığı, ilk çağdan bu yana Silivri’nin tarihçesini yazmaktı. Benim yaptığım ise, yüz yıl geriye gidip Silivri’nin insanıyla, sokaklarıyla, fiziki yapısıyla değişimini gösterebilmekti. Yıllar öncenin Silivri’si, tam anlamıyla yaşanılacak bir kasabaydı. O yıllarda da bizim gibi düşünen yöneticiler olsaydı, Silivri’nin dışına yeni Silivri kurularak, eskisi muhafaza edilebilirdi. Turizm açısından da, ilçeye büyük katkıları olurdu. Ben eski Silivri’yi yaşayabilme şansına sahip olan insanlardan biriyim. Bundan sonra, Silivri için neler yapılacağının kararını doğru şekilde verebilmek önemli.
 
Sergi, Türkiye’de bir ilk
Bu sergide yer alan portre fotoğrafları seçerken, Silivri sokaklarına adını vermiş olan kişilerden yola çıktım. Türkiye’de bu şekildeki bir serginin, tek olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık olarak, Silivri’nin dünü ve bugününe ait bin, bin beş yüz civarında fotoğraf sergilenmekte. 1975 yılına kadar Silivri’ye gelen ailelerin büyüklerinin fotoğrafları burada yer almaktadır. Elinde bu anlamda resim bulunanlar, sergi boyunca bana iletirlerse memnun olurum. Ayrıca sergi, festival sonuna kadar devam edecek. Yalnız açık olacağı saatler, öğleden sonra saat üç ile akşam saat dokuz arası olacak.
 
Hane adeti kadar kitap bastıracağız
Mevcut sergilenmekte olan fotoğraflar ve bize ulaştırılacak olan fotoğrafları, bir kitap içerisinde toplayarak Silivri halkı ile buluşturmayı hedefliyorum. Hep söylediğim gibi, bilgi paylaşıldıkça değer kazanır. Ayrıca bu kitapları hane adeti kadar bastırarak dağıtacağız.
 
Çok farklı teklifler geliyor halkımızdan. Serginin hiç kapatılmamasından tutun, buranın Silivri müzesi olarak faaliyetine devam etmesine kadar halkımızın pek çok isteği ve temennisi var. Tabi ki bu ileriki zamanlarda düşünülecek bir proje. Ağustos ayı içerisinde, yazlıkçılara yönelik olarak bu sergiyi Maxi’de açmamız yönünde bazı teklifler ve görüşmelerimiz var. Tabi ki orada, bu kadar çok resmi sergilememiz mümkün olamayacağından, daha çok prestij amaçlı resimleri sergilemeyi düşünüyoruz. Bu da ileriki günlerde kesinlik kazanacak.
 
Siyasi bir yönü yok
Basın mensuplarının, serginin siyasi bir yönü olup olmadığı yönündeki sorularına da açıklık getiren Kandemir,  kesinlikle siyasi bir amaç gütmediğini ifade ederken, “Ben Silivri’yi çok seviyorum, tek nedeni bu. Beni tanıyan Silivri halkı da, bu yönde değerlendirmesini yapacaktır” dedi.
 
Yaklaşık 8 bin kişi sergiyi ziyaret etti
Serginin açıldığı günden bu yana yaklaşık olarak 7–8 bin civarında vatandaşımız burayı ziyaret etti. Buna okullardan gelen öğrencileri katmıyorum. Bu durumda sayı çok daha fazla. Son olarak sergiye gösterdikleri ilgiden ve duyarlılıklarından dolayı tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol