Silivri Facebook
banner88

Silivri'ye 4. Pet Shop
 
HABER : Melis AVCI
 
Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Özgür Sokak üzerinde, yeni bir pet shop dükkanı açıldı. Baba kız olan Neslihan- Orhan Topçu’nun açtığı Yonca Akvaryum Pet Shop’da, her türlü balık, kedi, köpek, kaplumbağa, tavşan, ördek, hamster, kuş çeşitleri ve malzemelerinin bulunuyor.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Neslihan Topçu, Bakırköy’de kendilerine ait bir pet shop dükkanları bulunduğunu ve dükkanlarında çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
 
Silivri’de yeni açılan Yonca Akvaryum Pet Shop’u da aile bireylerinden birinin işleteceğini söyleyen Topçu, şimdilik dükkan eksiklerinin tamamlanmasına yardımcı olduklarını belirterek “Babamda bende aslında emekli bankacıyız. Babam emekli olduğundan beri bu işlerin içinde. Bizim kendimiz de balık, kedi, köpek ve kuş üretimi yapıyorduk. 20 senedir bu işlerin içindeyiz. Daha sonra Bakırköy’de bir dükkan açtık.
 
Yaklaşık 5–6 senedir dükkanımız var. Daha önce Silivri’de dükkanımız yoktu. Bir tanıdığımızın önerisiyle burada dükkan açmaya karar verdik. Araştırdık ve Silivri’de az sayıda pet shop dükkanı olduğunu öğrendik. Burada 3 tane pet shop dükkanı varmış, biz de 4. olmuş olduk. Buranın eksiklerini tamamladıktan sonra, biz yine Bakırköy’de olacağız. Burası da bir aile bireyimize ait olmuş olacak” dedi.
 
Özellikle çocukların yoğun ilgisi olduğunu belirten Neslihan Topçu, “İnsanların yoğun bir ilgisi var. Merak ediyorlar, çocuklar ilgi gösteriyor. Ebeveynlerde destekleyerek yardımcı oluyorlar. Sipariş üzerine de hayvan getiriyoruz. Şuan vitrinimize çok fazla kedi, köpek koyamıyoruz. Genelde kedi ve köpeklerimizi anne altında bulunduruyoruz. Sipariş üzerine de hangi cins, hangi ırk isteniyorsa, sağlık ve ırk garantili hayvan getirebiliyoruz. Balık, kedi, köpek, kaplumbağa, tavşan, ördek, hamster, kuş çeşitleri ve onların malzemeleri ile yemlerini satıyoruz. Yani hem satış yapıyoruz hem de bakımı için gerekli olan malzemeleri temin ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Veteriner arıyoruz”
 
Ortak çalışacak bir veteriner aradıklarını belirten Neslihan Topçu “Burada veteriner araştırması içerisindeyiz. Şimdi bizim doğal olarak sözleşmeli, anlaşmalı bir veterinerimizin olması lazım. Bir veteriner arayışı içindeyiz. İlgili, olayı bilen, olaya vakıf olan, hayvanları seven ve ticari amaç gütmeyen bir veteriner bulduktan sonra, onunla da anlaşmalarımızı yaparak, aşı yönlendirmelerimizi oraya yapacağız. Bizim kendi hayvanlarımızın aşılarını da bakımını da veterinerimiz yapacak” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol