Silivri Facebook
banner88

Silivri'yi Dilenciler Bastı
 
Çocukları kullanıyorlar
Özellikle kucaklarına ufak çocukları alarak çocuklarının aç olduğunu belirterek dilnen dilenciler. Çocuklarının sıcağın altında hastalana bileceğini bile düşünmüyorlar.
 
Korumalı dilenciler
Çocuklarıyla birlikte vatandaşların duygularını sömürerek para dilenen, yer yer hasta rolü yaparak ve eski elbiseler giyerek başta cami avluları olmak üzere sahil ve en işlek caddeleri mekân edinen dilenciler. Dilencilerin çoğu bu işi alışkanlık haline getirmiş durumda. Dilenciler aynı zamanda uzaktan başka insanlar tarafından korunarak dışarıdan gelen tehlikeye karşı tedbirli davranıyorlar.
 
Son günlerde Cami avlularında ve sahillerde gözde görülür bir şekilde dilencilerin arttığı gözleniyor. Hava sıcaklıklarının artması ve okulların tatil olmasıyla birlikte yazlıkçıların gelmesi üzerine dilencilerde Silivri’ye gelmeye başladı.
 
Bu sene Müslümanlar için kutsal sayılan üç aylarında erken başlaması nedeniyle dilenciler insanların dini duygularını da sömürüyorlar. Fotoğraflarını çekip konuşmaya çalıştığımız dilenciler. Neden dileniyorsunuz diye sorduğumuzda ailelerinde çalışan birinin olmadığını ve geçine bilmek için dilenmek zorunda olduklarını belirtirken bazı dilencilerde; “para vereceksen ver yoksa çekil başımdan”  diyerek tepki gösterdiler.
 
Çocuklarını kucaklarına alıp dilencilik yapanlarda çocuğunun hasta olduğu ve onun hastane masraflarını karşılamak için dilendiğini söyledi. Devletin 18 yaşına kadar çocukların her turlu hastane masraflarını karşıladığını neden kaymakamlıklardan yardım istemediklerini sorduğumuzda, yakınlarında bulunan korumaları tarafından cevap vermeden hızla yanımızdan uzaklaştırıldılar. 
 
Günde ne kadar para topluyorsunuz dilenerek? Diye sorduğumuzda.
Salı, Perşembe ve Cuma Günleri 70 lira ile 100 lira arasında para topladıklarını fakat diğer günler 60 lira bile toplayamadıkları günler oluyormuş.
 
Günde ortalama en az 80 TL kazanan dilencilerin çoğu bu işi alışkanlık haline getirmiş durumda. Dilenciler aynı zamanda uzaktan başka insanlar tarafından korunarak dışarıdan gelen tehlikeye karşı tedbirli davranıyorlar.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol