Silivri Facebook
banner88

Turan : ''Sanatçılara eşit mesafedeyiz.''
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri Belediyesi 3. Sanat ve Kültür Festivali’nin ikinci günü, Silivri sahilinde devam etti. Festivale katılan sanatçılar ve yazarlara, Silivri Belediyesi tarafından akşam yemeği düzenlendi.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, Silivri Belediye Başkan Danışmanı Sancak Dolar, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve sanatçılar ile yazarların katıldığı yemekte, Silivri Belediyesi TSM Korosu birbirinden güzel eserleri seslendirdi.
 
TURAN: SANATÇILARA EŞİT MESAFEDEYİZ
Yemekte selamlama konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, sanat etkinliklerinde herkese eşit mesafede olduklarını vurguladı. Başkan Turan, “Çok değerli sanatçı dostlarımız Silivri Belediyesi olarak 3 yıldır Sanat ve Kültür Festivalimizi düzenliyoruz. Ve Silivri’de en güzel yaptığımız işlerden bir tanesi olduğu için bunu büyük bir  onur ve şerefle söylüyorum. En güzel yaptığımız işlerden bir tanesi. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi kültürü, sanatı olmayan bir milletin hayat damarlarından bir tanesi kopmuş demektir. Gelecekteki evlatlarımıza ve çocuklarımıza kültürümüzün ve sanatımızın iletilmesi gerekir. Ben bu noktada siz değerli dostlarımıza, geleceğimiz olan evlatlarımıza ve çocuklarımıza yapmış olduğunuz bu çalışmalar ve sanatsal etkinliklerden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum.
 
Yine Silivri Belediyesi olarak sanatçılarımız hangi resmi resim resmediyorsalar, hangi sanatı yapıyorsalar hepsine eşit bakabilmek, hoşgörü ile bakabilmek ve sanatın düşüncesinin ve ideolojisinin olmadığını özellikle biliyoruz. Bu açıdan hangi konumda olursa olsun bütün sanatçılara belediye olarak bir resmi kurum olarak hepsine eşit mesafede olmak zorundayız. Ve 3 seneden beri de bunu böyle bu şekilde yapıyoruz. Özellikle etkinliklerin katılım noktasında bütün sanatçılarımıza, sanatçı dostlarımıza her türlü konuda destek veriyoruz. Burada sizleri görmekten dolayı samimiyetimle söylüyorum ki şeref ve onur duyuyoruz.” dedi.
 
DEMOKRASİ VE DEMOKRATLIK AYIRT EDİLEMEYECEK DEĞERLERDİR
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Değerli dostlarım demokrasi ve demokrat olmak gerçekten birbirinden ayırt edilmeyecek değerlerdir. Demokrat olabilmek ve demokrasiye inanabilmek ve bu ülkede yaşayan insanlara ve bütün herkese sahip çıkabilmek bizler açısından çok önemli. 4 senelik belediye başkanlığım dönemimde de hangi görüşte olursa olsun herkese eşit olabilmeyi, herkese sahip çıkabilmeyi, bütün belediyecilik hizmetlerinde bunu yapmaya çalıştım. Sanat ve Kültür Festivali ve Yoğurt Festivalimizdeki etkinliklerde toplumun hangi kesimi olursa olsun kucakladık, sahip çıktık ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Ve iyi ki Silivri’mize geldiniz, burada inşallah bu dostluklarımız sadece bu mekanlarda kalmaz yine sizleri buraya bekliyoruz.  Biz de imkanlarımız doğrultusunda olduğunuz yere gideceğiz. Zeytinli Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Değerli dostuma çok teşekkür ediyorum. Özellikle Balıkesir’de okumamdan dolayı Balıkesir’i ziyaretle ilgili bir sözüm var. İnşallah uygun olduğumuz zaman oraya da gideceğiz.
 
Ben bütün bu çalışmalarda gerçekten emeğini ve desteğini bizden esirgemeyen belediye meclis üyelerimizin tamamına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonda vaktini ayıran ve gece gündüz sizinle birlikte olan benim adıma sizinle birlikte olan Belediye Meclis Üyemiz İnci Aydar hanımefendiye huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ediyorum.”
 
SANATÇILAR, CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞLENDİ
Deniz Aydar yönetiminde birbirinden güzel şarkıları seslendiren Silivri Belediyesi TSM Korosu, yemekte bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.
 
Mevlevi kültürünü dünyaya çapında tanıtmayı başaran ve bu çalışmalarına ara vermeden devam eden Galata Mevlevihanesi’nin Dedesi Nail Kesova, Klasik Türk Müziği eserini seslendirdi. Selami Dilsiz ve yemeğe katılan bazı müzik öğretmenleri de şarkılarıyla davetlileri coşturdu.
 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol