Silivri Facebook
banner88

Umduklarını bulamadan gittiler
 
Müge CESUR
 
Temmuz ayının ortalarından beri, gece pazarına müşteri çekmek için uğraşan Pazar esnafı umduğunu bulamadan Silivri’den ayrıldı. Dükkanlarını kapatmak için Ramazan ayının sonunu beklemeyen esnaf, geride kalan 3 ayı “Kar edeceğiz sandık, zarara uğrayarak gidiyoruz” diyerek özetledi.
 
Silivri’de kurulan geleneksel alışveriş festivali bu günlerde sessiz sedasız ramazan ayını geçiriyor. Yaz başından beri buraya müşteri çekmek adına pazarcılar bir çok kez haberlere konu olmuştu. Kendilerine verilen derme çatma dükkanlarda  satış yapmaya çalışan pazarcılar için gereken reklam da tam anlamıyla yapılmayınca, bin bir ümitle gelinen pazarda hayaller suya düştü. Yoğurt Festivalinin alan da yapılmasını isteyen pazarcıların bu isteği de olmayınca, esnaf ümidini Ramazan Ayına  bıraktı. Fakat Ramazan ayında da festival alanında gözle görülür bir etkinlik yapılmadı. Yaz başından beri satışların azlığında yakınan pazarcılar Ramazan bayramını beklemeden tek tek dükkanları boşalttı.
 
“Kar edeceğiz sandık, zarara uğradık”
 
Zararlarını nasıl telafi edeceklerini bilmediklerini söyleyen pazarcılar “3 ay boyunca gece gündüz burada yattık. Fakat yeterli reklam da organizasyonda olmadı. Kar edeceğiz derken zarara uğrayarak gidiyoruz. Yoğurt Festivalini çarşı içinde olması gerektiğini söylediler. O yüzden satışlarımız aksadı. Ramazan ayında ki etkinlikler de yeterli olmadı. Tanınmadık sanatçılar geldi. İnsanlar Belediyenin çarşı içinde kurduğu çadıra yöneldi. Artık ay sonuna kadar beklemeye gerek yok diyenler dükkanlarını kapatıp gittiler. Genel olarak Silivri’de oturan pazarcılar kaldı. Bu yıl festivalden umduğumuzu bulamadık. Kar edeceğiz diye geldik, zararla geri dönüyoruz” dediler.
 
Festival alanında kalanlar ise şimdi kara kara zararlarını nasıl çıkaracaklarını düşünüyor. Festivale İstanbul, Tekirdağ, Çorlu, Bursa, Kahramanmaraş gibi bir çok ilden pazarcı gelmişti.
Silivri Belediyesi ise cadde üzerinde astığı pankartlarla, pazardan yer almak isteyen vatandaşların müracaatlarını beklemeye devam ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol