Silivri Facebook
banner88

Vatandaş da dertli, Fırıncı da
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
300 gramlık ekmeğin fiyatı artık deyim yerindeyse el yakıyor. Fırıncıların un fiyatlarının artmasından dolayı zam yapılmasının ardından artık 300 gram ekmek 500 kuruş oldu. Yani bu durumda, Türk sofralarının olmazsa olması ekmek, makarnadan bile daha pahalı hal almış oldu.
 
Ekmeğe yapılan yeni zamlarla ilgili görüştüğümüz Silivrili fırıncılar ise dertli. Silivri’de ki Furuncu çalışanlarından Mehmet Gamsız; Vatandaşın yanına kendilerinin de etkilendiğini belirterek kendilerinin de memnun olmadığını söyledi. 
 
Gamsız:
“Gelen zamlarla ekmeklerin gramajı da büyüdü. Pişirirken bizde zorluk çekiyoruz. Çiğ kalıyor ya da vatandaş aldığı zaman bitiremiyor. Ertesi güne taze ekmek almak istiyor bu yüzden israf oluyor. Müşterilerimize doğru düzgün ekmek çıkartamıyoruz. Önceden çifti ekmeği 400 gram tekli ekmeği de 200 gram yapıyorduk. Şimdi 100’er gram artmış oldu. Artık tekli ekmek de satılmıyor. Ekmeğin en düşük gramajı 300 gram olmak zorunda. 300 gram ekmeği 500 kuruştan, 500 gram ekmeği de 750 kuruştan satıyoruz” dedi.
 
Vatandaşlar ise duruma fırıncılardan daha tepkili gözüküyor. Ekmeğe gelen yeni zammın keseleri zorlayacağını söyleyen bir vatandaş:
“Zaten zor geçiniyoruz. Aldığımız asgari ücretin yarısını kira ve faturalarımıza verirken yarısını da ekmeğe vereceğiz gibi gözüküyor. Ekmek yerine makarna diyorlar ama ekmekten de vazgeçemiyoruz. Kalabalık aileler için durum daha da zor. Gramajının artması da çözüm değil. Sonuçta insanlar ekmek almaya devam edecekler. Ya da artık kendi ekmeğimizi evde yapacağız.” Dedi.
 
Müge CESUR
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol