Silivri Facebook
banner88

SAHADA KONUŞACAĞIZ

Silivrispor’un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Kadir Akbulut, yaşadığı yere faydalı olmak için Silivrispor’daki görevi kabul ettiğini söyledi. Silivrispor'dan teklif geldiğinde 'görevden kaçamadığını' ifade eden Akbulut, "Geçmişi fazla irdelemenin bir anlamı yok. Önümüze bakacağız" diye konuştu.
 “Yaşadığım yere faydalı olmak boynumun borcu” diyen Akbulut, "Burada oturuyoruz, yaşıyoruz. Bu görevden kaçamayız. Burada en önemli olay yönetim kurulu ile birlikte aynı fikirde olmamız. Silivrispor'un iyi bir yerlerde olabilmesi için zamana ihtiyaç var. İstikrarın olmadığı yerde başarı da olmaz. Mümkün olduğu kadar uzun vadeli düşünerek hareket edeceğiz. Kısa sürede elde edilen başarılar çok nadirdir. Silivrili gençleri mümkün olduğu kadar takıma kazandırmak, onlara özgüven aşılamak, mümkün olduğu kadar bu gençlerden bir kadro oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllara da katkı olsun diye yöneticilerle uzun vadeli planlar yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki kulübün bütçesi ile orantılı olarak düşünmek lazım. O konularda fikir birliğine vardık yönetim kurulu ile birlikte. İnşallah taraftarın ve şehrin de desteğiyle, güzel ve izlenebilir bir takım yaratmak, şehrimizle ve taraftarımızla bütünleşmek istiyoruz. Önemli olan şehri bu olayın içine çekebilmek. Ancak bu da oynanan oyunla orantılı bir şey. Biz de tecrübemizi mümkün olduğu kadar futbolculara aktarmaya çalışacağız" diye konuştu.
"FORMAYI KİM HAK EDİYORSA GİYECEK"
Daha önce takım çalıştırmadığı yönündeki eleştirilerin de yersiz olduğunu ifade eden Akbulut şöyle dedi, "İnsanlar konuşmakta serbesttirler. Bence bunlar saha içinde konuşulacak konular. Teknik Direktör olarak 2. ve 3. Lig’de bir çok takımda çalışmam oldu. Beşiktaş'ta da 5 yıl gibi bir süre menajer olarak çalıştım. Benim bu anlamda fazla bir kaygım yok. Önemli olan da burada yaşayan bir insan olmam. Burada yaşadığımız için de burada güzel şeylerin olmasını arzu ediyorum. Avrupa'da da bunun çok güzel örnekleri var. Çok güzel plan ve projelerle kasaba takımlarının çok iyi yerlere geldiğini biliyorum. Benim idealim de Silivrispor'u olduğu noktadan daha iyi yerlere getirmek. Bunun için buraya geldim." diye konuştu.
Transferde kulübün altyapısından yetişen oyuncuları tercih etmelerinin bilinçli bir seçim olduğunu ifade eden Akbulut "Silivrispor'un altyapısında yetişmiş bir oyuncu kendi şehrinin takımında forma giydiği için taraftarlarıyla daha çabuk bütünleşirler. Daha fazla sorumluluk alacaklarına inanıyorum. Ancak kadromuzu geniş tutacağız. Formayı kim hak ediyorsa giyecek. Ben de amatör kümede oynayarak Beşiktaş'a geldim. Zor şartlar altında oynayarak buralara geldik. Gençlere hizmet vermeyi ve bir takımı olduğu yerden belli noktalara taşımayı seviyorum" ifadesini kullandı.
“GENÇLERE ŞANS TANINACAK”
Silivrispor'a gelmeden önce bir çok profesyonel takımdan teklif olmasına rağmen Silivrispor'da görev yapmanın kendisine daha çok cazip geldiğini ifade eden Akbulut "Mümkün olduğu kadar genç oyuncularla hareket edeceğim. Silivri potansiyeli olan bir yer. Uzun vadede ekonomik dengeleri de göz önünde bulundurarak Silivrispor'u belli noktalara taşımak istiyoruz. Ancak bunlar tek başına olmaz" şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol