Silivri Facebook
banner88

Silivri'nin çok köklü bir spor kültürü var

BJK TV’de yayınlanan Gençlik Kulüp Programı Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol ile röportaj yaptı.

Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol Silivri’de spor ile ilgili yaptıklarını ve yapmak istediklerini şöyle anlattı; “Yakından futbol önde olmak üzere birçok spor dalında Silivri’nin ileriye gitmesi amacı ile bir şeyler yapmanın yapabilmenin gururu mutluluğu içerisindeyiz. Silivri’nin çok köklü bir spor kültürü olduğuna inanıyoruz, bunu ben 20 den fazla kulüp olmasına bağlıyorum, gerek futbol gerekse diğer dallarda biz önce gönlümüzü veriyoruz daha sonrasında bir hayli sporsever iş adamlarımızdan bu desteği almaya çalışıyoruz. Spor tabiatıyla takdir edersiniz ki her türlü sorunun başında bir hayattır, bir hedeftir, sorumluluktur, bizde daima bu mantıkla hedeflerimizi görevimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Yaşadığı ili ilçeyi seven herkes sporu desteklemelidir. Beşiktaş sevgisi gibi güzelliklerle ödüllendirilen gençlerin heyecanını gördük ve Beşiktaşlılarında her kulüp gibi derneği var. Beşiktaş kulübünün yanında olma temennisini ortaya koyuyoruz”

BJK TV’nin Gençlik kulübü program sunucusu; “Siz burada en büyük mülki amir olarak devleti temsil ediyorsunuz. Beşiktaş’ı öne çıkarmanız bizi BJK camiası olarak çok mutlu etti. Ben size ayrıca saygılarımı sunuyorum. Özellikle Atatürkçü gençlik yetiştirmedeki ayrıntılı cümleleriniz bizi ihya etti. Önümüzdeki yıl spor yılı başlayacak. Sizin düşündüğünüz ve planladığınız, önümüzdeki dönemler için yapmayı düşündüğünüz gençlik adına projeler var mı?” dedi.

Demirkol; “Silivri gençliği bizim için çok önemli”
Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol; “Silivri gençliği bizim için çok önemli.2010 eğitim dönemine başlamamızın sevinci, gençliğe de hizmet yapabilme ile paralel olacaktır. Bu paralellik içerisinde, gençlerimize spor açısından neler yapabiliriz derken,2009 Ekim ayı içersinde özel olimpiyatlar dediğimiz, özel eğitimli gençlerimizin Avrupa Futbol Şampiyonasının Silivri’de yapılacak olması, çok güzel bir organizasyon olarak bizleri mutlu etmektedir.16 ülkeden gelecek olan misafirlerimize, ülkemize yaraşır bir şekilde, ebetteki bu engelli kardeşlerimize gereken desteği vereceğiz. Bu gençlik olarak ana faaliyetin sevindirici yanıdır. Gençlerimiz için ilçemizde yepyeni bir stadyum ve kapalı spor salonunu, diğerlerinin yanında hizmete açmanın sevincini yaşamaktayız. Ben ilçe Kaymakamı sıfatıyla istiyorum ki, diğer çalışma arkadaşlarımla birlikte kitlesel anlamda sporumuzu 22 bin öğrencimizin hizmetine sunalım. Bütün engelli ve diğerleriyle birlikte olan ödül törenimizde de ben bunları ifade etmeye çalıştım. Her okulun, her grubun, her takımın başarılı geçleri ve öğrencileri vardır. Bunlar, takımı alır götürür. Ama birçok sporda kendine yer bulamamış gencimiz, motive edilmeyi, teşvik edilmeyi beklemektedir. Biz spor camiası dediğimiz, gerçek sporsever ve sporu destekleyen işadamlarımız ve kişilerin yanında, spor öğretmenlerimizle birlikte kitlesel hale getirmenin arayışları içersindeyiz. Kitleye hitap etmediği sürece tabiatıyla başarılarımız ferdi düzeyde kalacağı için, bu istene bir şekilde yaygınlaşma temin edemeyeceğinden amacımıza tem ulaşmamış sayacağız. Biz gerek okullarımızda, gerek okul dışı gençlik camiamızda hem onların kaynaşması, hem de birleşip geniş kitleler halinde spora daha çok yoğun katılımın rasyonel bir yaklaşım olacağına inanıyoruz. Burada Beşiktaş fonksiyon olacaktır, Galatasaray olacaktır ve diğer kulüplerimiz ve spora emek vermiş, yüzlerce genç ve ağabeylerin muhakkak ki bu bilinçle hareket etmesinin çok faydasını göreceğiz. Ama işte, sizin gibi BJK TV ve diğer yayın organlarının da bunu desteklemesinin yararına inanıyorum. Temenni ediyorum 2010 yılı 2009 yılını aratmayacağı gibi güzel göstergelerle de bu başarıyı yakalamamız ve de bu sevinci yaşamamıza vesile olur” şeklinde yanıtladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol