Silivri Facebook
banner88

Silivrispor yelkencilik kursu açıldı
 
Kaynak:Değişim Gazetesi
 
Silivrispor Kulübü bünyesinde yelkencilik kursu dün faaliyetlerine start verdi. Tekirdağ yelken Kulübünden ders vermek için gelen yelkencilik hocası Ufuk Erol 15 kursiyer ile birlikte derslerine başladı. Yelkencilik kursu öğrencileri her sabah Avalon Leb-i Derya’da yelkencilik ile ilgili teorik bilgiler alıyor.
 
Çocuklara 3 hafta boyunca teorik eğitim
 
3 yıldır eğitmenlik yapan ve 9 senedir de spor hayatının devam ettiğini belirten Yelkencilik Kursu eğitmeni Ufuk Erol, yelkencilik sporunun özel bir spor olduğunu belirterek kurs hakkında bilgiler verdi. Erol “Yelkencilik aslında ülkemizde de fazla tanınan ve yapılan bir spor dalı değil. Özellikle küçük yaştaki çocukları bu amaçla bilgilendirmeye çalışıyoruz. Kursa devam eden çocuklarımız bu hafta yelkencilik ile ilgili teorik bilgiler olan deniz, rüzgâr dersleri alacaklar. Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere haftanın 3 günü derslerimiz devam ediyor.
 
Yaklaşık 3 haftanın sonunda ilerleme kaydedeceklerini düşünüyorum. Bu zor bir spor. Tam anlamıyla başarıyı yakalamak için an az 1 senenizi vermeniz gerekiyor. Yelkencilik sporuyla çocukların kendilerine olan güvenleri artıyor. Düşünebilme yardımlaşma yeteneği kazanıyorlar. Bu yaz çocuklarımızda güzel bir dönem geçireceğimize inanıyorum” Dedi.
 
Yelkencilik Kursu deniz sorumlusu Engin Varol ise Silivri’de ilk defa Silivrispor ve Teva işbirliğiyle eğitimlerin başladığını söyleyerek “Bu yaz boyunca çocuklarımıza yelkencilik sporunu sevdirmeye çalışacağız. Yelkencilik kursumuzun içinde vereceğimiz yüzme dersleri sayesinde çocuklar hem eğlenecek hem de yazı boşa geçirmemiş olacaklar.”
 
Silivrispor Kulübü bünyesinde dün başlayan yelkencilik kursu yaz sezonu boyunca devam edecek.                                                                                                             

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol