Silivri Facebook
banner88

Silivrispor yönetimi basın mensuplarıyla buluştu!
 
Kaynak: Değişim Gazetesi
 
Silivrispor Yönetim Kurulu, yerel basın mensuplarıyla tanışmak amacıyla bir yemek verdi. Avalon Leb-i Derya’da gerçekleşen yemekte, yönetim kurulu üyeleri tam kadro olarak katıldı. Yemeğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Silivrispor Kulübü Başkanı A. Refik Bek, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
 
“Amacımız, daha çok gence, değişik branşlarda spor yaptırmak”
 
“Silivrispor’u sadece futbol ile anılan bir kulüp olmaktan çıkaracağız. Bu dönem Silivrispor olarak oluşturduğumuz 7 ayrı şubede hizmet vereceğiz. Bunların içerisinde tabiî ki lokomotif şube futbol olacak. Bunun dışında, voleybol, basketbol, engelliler, tekvando, yelkencilik ve yeni açılacak olan binicik şubelerimiz Silivrispor’un faaliyet göstereceği şubeler olacak. Geçtiğimiz sene çok başarılı bir futbol takımımız vardı, voleybol takımlarımızda da çok başarılı işler gerçekleştirdi, ilk sene olmasına rağmen basketbol takımımızda önemli mesafe kat etti.
 
Biz bu sene en az geçen seneki kadar başarı göstermek için mücadele edeceğiz. Hedeflerimizden en büyüğü ise Silivrispor’u sadece futbol kulübü olmaktan çıkarmak olacak. Silivrispor sadece futbol ile anılan bir kulüp olmayacak.  Az parayla çok daha güzel işler yapılacak spor dalları da var. Binicilik şubesi kuruyoruz. Ortaköy’de bulunan sayılı binicilik tesislerinden biri olan Erkanlı Tesisleri sahibi Yavuz Erkanlı ile görüştük. Kendisi bize bu konuda büyük katkı sağlayacak.
 
Şimdiden bize sunduğu imkanlar için teşekkür ederiz. Bu açıdan yelpazeyi geniş tutuyoruz. Su sporları da bunlara katıldı. Şimdilik yelkencilik kursuyla başladık. İlerleyen zamanlarda bunları genişleteceğiz. Amacımız, daha çok gence, değişik branşlarda spor yaptırmak. Bununla birlikte bazı başarılar gelirse de çok da hoş olur.
 
“Türkiye şampiyonu çıkarmak istiyoruz”
 
Tekvando dalında bu yıl Türkiye birinciliği bekliyoruz. Yıllardır bu alanda mücadele eden Ufuk ve Bilal hocamızın çok iyi bir ekibi var. Bu branşta Türkiye 1. çıkarıp Avrupa da Silivrispor ismi altında birkaç kardeşimize Türkiye’yi temsil ettirmek istiyoruz. Bunlar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bizim ekip olarak yapacaklarımızı bizi eleştirenler hayal bile edemezler. Bize karşı söylenenlere yaptıklarımız ile cevap vereceğiz.”
 
“ Hatalardan ders aldık”
 
Silivrispor’da geçtiğimiz sezonun başında önemli bir hata yapıldığına dikkat çeken Bek, kendilerinin geçmişteki hatalardan ders aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl sezon başı büyük bir hata yapıldı. Bir antrenöre takım teslim edildi. Daha önceki yıl namağlup şampiyon olmuş, kategorisinde en çok gol atıp en az gol yiyen takımın tüm oyuncuları gelen antrenör tarafından gönderildi ve yeni birtakım oluşturuldu. Bu yeni teknik adam ve futbolcular ligin2. haftasın da Silivri’yi terk edince Silivrispor yönetimi çok zor günler yaşadı. Biz bunlardan ders aldık. Geçtiğimiz yıl Silivrispor Başkanı Turan Turan ve yönetim kurulu arkadaşları tüm bu olumsuzluklara rağmen yeniden bir takım yaratarak önemli bir başarıya imza atıp Türkiye Şampiyonası’nda finala kadar yükselmeyi başardılar.
 
Turan Turan ve yönetimine bizlere böyle bir takım bıraktıkları için teşekkür ediyoruz.  Biz geçmişte yapılan hataları yapmamaya özen göstereceğiz. Mevcut takımın iskeletini muhafaza ediyoruz. Yeni hocamız Silivri’de oturan, Silivrispor’u tanıyan bu lig de yıllardır bölge takımlarını çalıştıran bir isim. Karakterine ve bilgisine güvendiğimiz bir arkadaşımız. Silivrispor’un 3. lige çıkma hayali inşallah bu yıl bize nasip olur.
 
Bunun için mücadele vereceğiz. İstanbul’da ki birçok kulüpten çok daha fazla avantajımız var. Hazır ve başarılı bir ekip ile lige başlayacağız. Herkes uyum sorunu yaşarken bizim takımımız yol almış olacak. İnşallah önümüzdeki sezon Silivrilere yenilmez armada bir Silivrispor yaratacağız. Taraftarımızın da desteği ile hedefe ulaşacağız. Silivri’de bu güç var. Bu gücü hep birlikte harekete geçireceğiz.”
 
Dağaşan “Engelli çocuklar evden çıkabilecek”
 
Lions ve Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Can Dağaşan, Silivrispor altında oluşturulan engelliler şubesi hakkında bilgi verdi. Dağaşan “Engelliler yaz spor okulunu açıyoruz. Silivri’de yaşayan tüm engelli bireylerin katılabileceği yaz spor okulu, haftanın 3 günü 11.00- 15.00 saatleri arasında yapılacak. Silivri Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan yaz okulunda öğrenciler, masa tenisi atletizm ve basketbol branşlarında eğitim alacaklar.
 
Çocuklar gelecek sezon, Silivrispor’dan lisans alarak Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu karşılaşmalarına katılabilecekler. Öğrencilerimiz Silivri Belediyesi’nin temin ettiği araçlarla evlerinden alınıp, tekrar evlerine bırakılacak. Şimdilik engelliler yaz spor okulunu açarak başladığımız çalışmalar, gelişerek devam edecek. Umarım Silivrispor’da engelliler şubesini oturtabiliriz. Çocukların yazın evden çıkarak, yaz okuluna gelecek olması bile bizim için çok önemli. Silivrispor’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol