Silivri Facebook
banner88

Dexamení Ekklisías Selýmpria Silyvrí Alexíou Apókafkou

Η εκκλησία του Αλεξίου Απόκαυκου είναι το σημαντικότερο από τα θρησκευτικά αρχιτεκτονικά έργα στη Σηλυβρή (Σελυμβρία), που έχει ιστορική και πολιτιστική σημασία.

Είναι ο ναός του Αλεξίου Αποκαύκου, που ζωντάνεψε την τελευταία περίοδο του Βυζαντίου και μετατράπηκε σε θεμέλιο μετά την άλωση του Μεχμέτ του Πορθητή, και έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξή του εκτός από τα ερείπια θεμελίωσης του σήμερα.

καθ. Δρ Το κτίριο, που ήρθε στο φως μετά τις έρευνες που δημοσίευσε η Semavi Eyice, μετατράπηκε από εκκλησία σε τζαμί και ονομάστηκε Fatih Mosque.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας του Eyice, το αρχιτεκτονικό έργο άρχισε να αναγνωρίζεται και να εκτιμάται.

Στα αρχεία καταγράφεται ότι το κτίριο ξαναχτίστηκε από τον Αλέξιο Απόκαυκο, ο οποίος είχε σημαντική θέση στη βυζαντινή ιστορία.

Στην αναγνώριση του έργου έπαιξαν ρόλο οι αρχιτεκτονικές λιχουδιές της περιόδου Παλαιολόγου.

Δεξαμενή Εκκλησίας Αλεξίου Αποκαύκου Μια υπέροχη δεξαμενή από τη βυζαντινή περίοδο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την εκκλησία του Αλεξίου Αποκαύκου.

Ωστόσο, η στέρνα είναι πολύ μεγαλύτερη από την εκκλησία. Η εκκλησία χτίστηκε πάνω από τη στέρνα. Εκτός από τη δυτική είσοδο, το συνολικό μήκος της στέρνας δείχνει 45 μέτρα.

Ο βόρειος και ο νότιος τοίχος του ναού βρίσκονται στα θεμέλια που σχηματίζουν οι δύο πλευρικοί τοίχοι της στέρνας. Η αρχιτεκτονική της στέρνας σχεδιάστηκε σε ορθογώνιο σχήμα.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε μεγάλη μαεστρία και φροντίδα. Στη στέρνα σώζονται αντικείμενα που ανήκουν σε οθωμανικά, ρωμαϊκά, βυζαντινά και διάφορα κράτη.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol