Silivri Facebook
banner88

AVM’ler İçin Son Gün 26 Şubat!

AVM’ler İçin Son Gün 26 Şubat!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca geçtiğimiz sene yayımlanan yönetmeliğe göre Türkiye’de tüm alışveriş merkezleri için yeni zorunluluklar getirildi. 2015’te çıkan kanuna istinaden, 26 Şubat 2016’da yürürlüğe sokulan yönetmelikte amaç, AVM’lerin niteliklerinin iyileştirilmesi. Yönetmelikte en dikkat çeken konuları ise acil tıbbi müdahale ile ilgili maddeler oluşturuyor. AVM’lerin özellikle acil sağlık konusundaki zorunlulukları yerine getirmesi için verilen 1 yıllık süre 26 Şubat’ta doluyor.

Söz konusu yönetmeliğe göre artık tüm AVM’lerde acil tıbbi müdahale ünitesi bulunmak zorunda. Satış alanı 20 bin metrekarenin altında olan alışveriş merkezinde en az bir acil tıp teknisyeni veya acil tıp teknikeri, 20 – 50 bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri veya acil tıp teknikeri bulunamayan hallerde en az iki acil tıp teknisyeni, 50 - 100 bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri, satış alanı 100 bin metrekare ve üzerinde olan alışveriş merkezinde ise en az birer acil tıp teknisyeni ve tıp doktoru bulundurulmak zorunda. Ayrıca acil tıbbi müdahale ünitesinin yönlendirme levhalarıyla belirtilmesi, AVM içinde kolay ulaşılabilir bir yerde olması, yeterli derecede ilkyardım malzemesi bulundurması gerekiyor. Bir diğer önemli yenilik ise, ortak kullanım alanlarının ve dört yüz metrekareden büyük mağazaların görünür kısımlarına acil tıbbi müdahale ünitesiyle iletişimi sağlayacak acil tıbbi durum butonu yerleştirilmesi oldu.

Son dönemde yaşanan bazı üzücü olayların artması sebebiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın liderliğinde başlatılan bu uygulama ile artık, insan hayatını tehlikeye düşürebilecek olaylarda yaralıya anında ulaşılabilecek ve ilk tıbbi müdahale mümkün olabilen en kısa sürede yapılabilecek. Alışveriş merkezi ziyaretçileri böylece kendilerini daha güvende hissedecek. 1995’ten bugüne acil sağlık hizmetleri konusunda Türkiye’nin lider firmalarından Medline, uzun yıllara dayanan tecrübesiyle yönetmelik gereği AVM yönetimlerinin alışveriş merkezlerinde kurmakla yükümlü oldukları acil tıbbi müdahale ünitesi hizmetlerinin organizasyonunu üstleniyor. Ayrıca buralarda görev alacak sağlık personelinin acil sağlık hizmetleri konusunda deneyimli ve nitelikli personel olmasına özen gösteren Medline gerektiği durumlarda en kısa sürede Medline ambulansının olay yerine intikal etmesini sağlıyor. Medline, hizmet verdiği Trump, Akasya, Canpark ve Watergarden AVM’ler gibi, sabit nokta hizmeti verdiği alışveriş merkezlerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
AVMTıbbiMüdahale

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol