Silivri Facebook
banner88

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANINIZDAYIZ...

YİNE FARKINDALIK YARATTILAR

‘ilklerin sınıfı’

       Sevim Avni Çoğal Ortaokulu OÇEM Koordinatörü İsmail TUNA tarafından organize edilen,  ‘Dünya otizm farkındalık günü’ programı Ertuğrulgazi Ortaokulu konferans salonunda yapıldı.

      Farkındalık günü  programına; Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay KAYNARCA, Silivri Kaymakamı Salih KESER, Belediye Başkan Yardımcısı Elif BİLİCİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram KAYAPINAR, Ak Parti İlçe Başkanı Metin KARAKAŞ, Meclis üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler katıldı.

      Açılış Konuşması TUNA’dan

   Dünya otizm farkındalık günü programı açılış konuşmasını OÇEM Koordinatörü İsmail TUNA yaptı.

     Protokol konuşmaları

   Düet Toker ve Bilici’den

 Ayseni TOKER’in metin yazarlığını yaptığı Kamil BİLİCİ ile birlikte düet  yaptıkları ; seslendirme duyguları çok güzel ifade etti.

     2009’dan günümüze otizm slaytı

   Silivri’de otizmli bireylerin Kasım 2009’dan günümüze kadar aldıkları eğitimler, yaptıkları etkinlikler otizmli bir öğrencinin gözünden anlatıldı. İsmail TUNA tarafından hazırlanan, montaj ve kurgusu Kamil BİLİCİ tarafından hazırlanan  slaytı Silivri’de otizmi en iyi şekilde dile getirdi.

     Hafızadan matematik

    O müzik öğretmeni ile yaptığı düet, piyano çalmasından ve yaptığı açılış konuşmasıyla herkesi kendine hayran bırakmıştı. Otizmli  Ömer Faruk BİDECİ’nin hafızadan yaptığı toplama ve çıkarma işlemleri herkesi şaşırtırken, otizmli bireylerin eğitimle neler yapabileceğinin en güzel göstergesiydi.

     Otizmli ve görme engelli Abdurrahman’ın spor sevgisi

    Otizm sınıfı öğrencisi Abdurahman hem otizmli hem de görme engeline rağmen ‘Ben de spor yaparım’ diyerek; salondan alkış alıyordu.

     Yusuf’un boyama zamanı

    Taklit yeteneği ile tanıdığımız Yusuf KAPISIZ , bu sefer boyama yapmayı nasıl sevdiğini herkese bilgisayarda boyama yaparak gösteriyordu.

    Yapbozu seviyorum

  Otizmli Miraç’ın 30 parçalık yaptığı yapboz ilgi gördü.

    Bütün otizmli öğrencilerden anlamlı mesajlar

   Sevim Avni Çoğal Ortaokulu bünyesinde eğitim alan bütün otizmli öğrenciler taşıdıkları pankartlarla çok güzel mesajlar verdiler.

   Basın Mensuplarına Teşekkür

    Farkındalığa her zaman öncülük eden basın mensuplarına teşekkür edilerek,  kupa bardak hediye edildi.

   Final Muhteşemdi

   Sevim Avni Çoğal Ortaokulu öğrencilerinin programda emeği geçenlerin teke tek sahneye çıkarken söyledikleri  ‘kimseyi sevmedim ben ‘ şarkısı hem salonu coşturdu hem de otizmli kardeşlerinin yanında olduklarını gösterdi.

   Plaket Töreni

  Her zaman otizmli bireyler yanında olup, her daim destek veren Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan IŞIKLAR  ve Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Mimar Metin KARAKAŞ’a plaketlerini Silivri Kaymakamı Sayın Salih KESER verdi. Başkan Yardımcısı Elif BİLİCİ ; Özcan IŞIKLAR adına plaketi aldı.

    Sürpriz Pasta

    Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay KAYNARCA’nın otizmli bireyler için sürpriz pastayı; otizmli öğrenciler ve protokol üyeleri hep birlikte kestiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol