Silivri Facebook
banner88

Çevre Derneği;" Silivri'ye Kömürlü Termik Santral Yaptırmayacağız"

 Basın Açıklaması, 29 Aralık 2016

 

"Silivriye Kömürlü Termik Santral Yaptırmayacağız" toplantılarımız devam ediyor.

 

SİLİVRİ DEMOKRASİ PLATFORMU ile, Silivriye yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral hakkındaki toplantımız Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesinde bugün saat 17.00 de yapıldı.

Toplantıya Silivri Demokrasi Platformundan Süheyl Kırkıcı, Baki Çifçi,Mübeccel Çeşmecioğlu, Hasan Katrancı, Mustafa Yazıcı, Muhsin Bostancı, İsmail Asil, Caner Erdoğan, Şadi Özdemir, Lütfü Durali ve Silivri Çevre Derneği Yönetim Kurulundan Ali Korsan, Ertuğrul Akçaoğlu, Ahmet Yücegök ve Adem Akıncıoğlu ile gazeteci olarak Cem Güner katıldılar.

Genel olarak termik santralın zararları ve bölgemizde yaratacağı sorunlar ve tahribatlar üzerine görüştük. Bölgemizde bir kömürlü termik santral istemediğimiz konusunda fikir birliğine vardık.

Bu toplantıları sürdürmeyi ve Silivride bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri, köy ve mahalle muhtarlarımızla beraber daha da genişletmeyi, ardından bunu "Silivride Kömürlü Termik Santral İstemiyoruz" platformuna dönüştürmeyi konuştuk. Bundan sonra, santralın yapılacağı yerdeki köylüleri ve Silivrilileri santral hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ortak bir yürek ve ortak bir bilinçle santrala karşı birlikte mücadele edeceğiz.

Ayrıca ülkemizin çeşitli köşelerinde yapılmaya çalışılan diğer termik santrallara karşı mücadele eden gruplarla iletişime geçerek, kömürlü termik santrallara karşı yürütülen mücadeleyi ortak bir mücadele haline getirme dileğimizi belirttik.

Mücadelemizi tüm Trakyaya yaymaya ve ne Trakyada ne de ülkemizin hiçbir yerinde  Termik Santral kalmayıncaya kadar sürdürmeye karar verdik.

 

Silivriye Kömürlü Termik Santral Yaptırmayacağız.

Yüzde yüz yenilenebilir enerji istiyoruz.

Bu güneş, bu rüzgar bize yeter.

 

 

                                                           Başkan,  Ali Korsan 

Adres:                                                                                        

Piripaşa Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi,                                                                    TEL:  0212 727 55 88                                

Makbule Yönel İş Merkezi, Çekme Kat, No: 206                                                     GSM: 0532 241 74 67                    

Silivri 34570 İSTANBUL                                                     E Mail: [email protected]

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol