Silivri Facebook
banner88

DİLLERDE ÂŞK... NECLA COŞKUN

DİLLERDE ÂŞK... NECLA COŞKUN

Yine bir gün sevgiyi anacağız.

Yine bir gün dilimizde şarkılar her şeyi unutacağız.

Sözler verip sözler alacağız.

“Sinsi hayat ihtiraslarımızı” saklayacağız.

Sevgi, aşk hatırımıza bugün düşecek.

Gülün dikenleri bülbülü kanattı da ne oldu, bülbülün aşkı gibi aşk da edebiyatta kaldı, diyecek birileri.

O edebiyatta ki; Lebleri mül saçları sünbül yanagı berg-i gül Bir semen-ber serv-i hōş-reftār dirseñ işte sen “Dudakları şarap, saçları sünbül, yanağı gül yaprağı (olan); yasemin göğüslü, hoş yürüyüşlü servi dersen, işte (o) sen(sin).” Der Baki.

14 Şubat neyimize diyenlerden tutun da bize her gün sevgililer günü diyenlere dek dilden dile düşecek aşk.

Bugün aşk derdine ilaç aranmayacak. Bugün aşksızlığından dem vuracak yalnız gönüller. Kaçtıkça kovalananlara pervane olanlar, aşk acısıyla yanmayı göze almışlar,“cânı cânân dilemiş vermemek olmaz” diyenler, kıskanılacak bugün.

Bu biyolojik ve psikolojik bir durumdur diyenler çıkacak ve aşkı feromon ‘a bağlayacaklar. Birileri Silivri’de Mustafa Ceceli’ nin şarkısını dillendirecek. “Şu hercai hayata bir kere geldik Yedik içtik doyduk kalktık hesabı birlikte verdik Sinsi hayat ihtirası bana hiç uğramadı Dünya malı zenginin olsun sen benim kadınım Seni hastalığımda sağlımda da yanımda görmeliyim Güneşin doğduğunu da battığını da senle izlemeliyim Yanabilir saltanatlar olsun yeniden yaparız Bizde bu sevda sürdükçe ölsek de yan yanayız” “Ölsek de yan yanayız” da acaba yılın bu en kısa ayı bitmeden bu sözlerden, hediyelerden, şarkılardan, âşıklıktan, geriye ne kalacak? Aşk, sadakati, sabrı, vefayı, bilmeyenlerin bırakın gönüllerinde olmayı, dillerinde bile kaç gün yaşayacak?

Anahtar Kelimeler:
Necla Coşkun

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol