Silivri Facebook
banner88

DÜNYA OKUYOR! (NECLA COŞKUN)

DÜNYA OKUYOR!

 

 

Şöyle bir ellerimi gezdirdim, kokularını içime çektim. Hepsi de benim için açılmış birer kapıydı. Hangi kapıya varsam başka bir yolculuğun ilk adımıydı.

 

Umuttu benim için, acıydı, gözyaşıydı, karnım acıyana kadar attığım kahkahaydı. Durup bir fotoğraf çektireceğim o dar sokaktı. İnsandı. Biraz bendi, biraz sevdiğimdi. Hiç görmek istemeyeceklerim de, canımdan ayıramayacaklarım da oradaydı.

 

Her bir kitap bir başka âlemdir.  Aaa diye hayrete düşmektir. Ben olsaydım bilmişliğiyle ahkâm kesmektir. Bir anda âşık olmak, birilerini nefret edecek kadar tanımaktır. Çok uzağınızdaki hayatların içine dalmak, kendinize dışarıdan bakmaktır. Neleri özlediğinizi fark etmek, neleri göze alabileceğinizi kestirebilmektir.

 

Kimi zaman yaşamın provasıdır, kimi zaman gerçeğin aynasıdır. Kitaplar hayallerimizin anahtarıdır ve insan hayal ettiği kadardır. Duygularımıza, düşüncelerimize, vicdanımıza, gönlümüze, bilgimize, yaşamımıza, yaşamımızdaki herkese ve her şeye bir artı daha katmak için kitapların kokusunu içinize çekin, onlarla bir olun,  düşünüz değişsin!

 

Not: Bu hafta kitaplarla buluşabileceğimiz Tüyap Kitap Fuarı zamanı ve Kasım ayının 2. Pazartesi günüyle başlayan hafta Dünya Çocuk Kitapları Haftası değerlendirelim, heveslenelim, özendirelim derim. Bir kitap da kütüphane için, okullardaki sınıf kitaplıkları için alalım oraya hediye edeceğimiz bir kitap sayısız kişiye hediyemizdir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol