Silivri Facebook
banner88

EMEK İÇİN TEŞEKKÜRLER...

EMEK İÇİN TEŞEKKÜRLER… 

Yazıp çizen insanlar, kendinizi mi anlatıyorsunuz sorusu ile çok karşılaşır. Az çok kalemle arası iyi olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki başkalarının acısını, sevincini, yaşadıklarını anlatmak  aslında daha kolay. Başkasının hakkını aramak, davasına ortak olmak, onu dillendirmek de daha kolay. Asıl zor olan kendimizi anlatmak aslında.

 Etrafımızda yaşananlara tanıklık ederken bir taraftan bütün bunların duygusunu paylaşmak daha güzel olandır; çünkü bu, tüm yaşanmışlıklara bir pencere daha açmak ve dışarıdan farklı bir bakış açısıyla onlara değer katmaktır. Ama şu son üç dört gün boyunca anladım ki insanın gerçekten de işine verdiği emeğin, karşı tarafta değer bulduğunu görmenin tadı da bambaşkaymış. İnsan yaptığı işi seviyorsa çok emek veriyor gerçekten de. O yorgunluk çok tatlı oluyor.

Her işin zor yanı mutlaka vardır. Hem kendinin hem de mesleğinin onurunu koruyarak işini layığıyla yapan her insan büyük bir saygı hak eder. Bazı meslekler ise gerçekten  büyük özveri, çok yönlülük, uzmanlık, zaman ve sevgi ister. “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” bakış açısı ister. Bu mesleklerin atar damarı vicdandır. Çünkü işledikleri insandır. Verilen emek karşılığını insanda bulur.

Emeklerime teşekkürü esirgemeyen tüm zarif yüreklere ben de çok teşekkür ediyor, iletişimdeki bu karşılıklı saygı ve sevginin hepimizi daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol