Silivri Facebook
banner88

LİSELER ARASI İLÇE BİRİNCİMİZ İNGİLTERE YOLCUSU...

  İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Horizon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen `Sınırlar Eğitimle Birleşiyor` projesi Taksim Hill Otel`de yapılan protokol imza töreniyle hayata geçti.

    Silivri’de bulunan lise birincileri arasında en yüksek ortalamaya sahip Şerife Baldöktü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Damla KARAKÜTÜK  Proje kapsamında; İstanbul`daki 39 ilçe lise birincisi ile birlikte 4 Eylül`de İngiltere`de ücretiz dil eğitimine gönderilecek. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı sonunda ise projenin İstanbul`daki tüm lise birincilerine ulaşması hedefleniyor. Projenin yaklaşık 252.000 TL`lik maliyeti ise Horizon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı tarafından karşılanacak.

   "İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü" ve "Horizon Yurt Dışı Danışmanlığı" işbirliği ile gerçekleştirilecek proje ile günümüzde hızla gelişen ve değişen dünyamızda; kültürel, sosyal ve iş nedeniyle diğer uluslarla iletişim kurmada dil bilme ihtiyacına ve önemine dikkat çekmek amaçlanmaktadır. Ayrıca; Yurtdışı dil eğitimin yüksek maliyetli olmasından dolayı maddi durum olarak dezavantajlı lise okul birincisi öğrencilerin de yurtdışı yabancı dil eğitiminden faydalanmalarının sağlanması, öğrenciler arasındaki maddi yetersizliklerden kaynaklanan eşitsizliğinin ortadan kaldırılması, öğrencilere özgüven kazandırılması, Farklı kültürleri yakından tanımalarının sağlanması, dil eğitimi ile farklı kariyer fırsatlarına erişim imkânı hakkında farkındalık kazandırılması, diğer dünya ülkelerinden gelen öğrencilerle kaynaşıp unutamayacakları dostluk ve arkadaşlık tohumlarının ekilmesi, düşünce ufuklarının genişletilmesi, yurtdışı eğitimi kolaylaştırmaya ve canlandırmaya dikkat çekilmesi ve benzer projelere öncü olması da projenin hedeflediği diğer amaçlardır.

     04-17 Eylül 2011 tarihleri arasında  İngiltere’nin Bournemouth şehrinde iki (2) hafta-40 saat’lik eğitime katılacak olan lise birincileri, tam pansiyon İngiliz ailelerin yanında konaklayacaklardır. İstanbul-Londra arası uçak ile, Londra-Bounemouth arası otobüs ile gerçekleştirilecek olan seyahatte, öğrencilerin  gidiş ve dönüş tarihlerini kapsayacak şekilde sağlık ve seyahat sigortaları Horizon tarafından Allianz sigortadan yaptırılacaktır.  Öğrenciler hafta sonları okul tarafından düzenlenecek gezilerle Londra, Oxford, Cambridge vb. şehirleri görme imkanı bulacaklardır.

   

    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol