Silivri Facebook
banner88

Öğrencilerimize Hızlı Okuma Semineri...
Kütüphaneler Haftası dolayısıyla okulumuz öğrencilerine yönelik, Gören Bilgisayar ve Trakya Kariyer ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından hızlı okuma semineri verildi.
Kurum görevlisi Muradiye Akcan ve Nursel Erel’in hazır bulunduğu seminerde önce okuma nedir, kavramı üzerinde duruldu. Daha sonra ülkemizden ve dünyadan okuma alışkanlığı ile ilgili örnekler veren misafirler ülkemizde kitap okuma düzeyinin dünya ortalamasının çok altında bulunduğunu belirttiler.
Hızlı okuma sayesinde insanın bir metni veya kitabı okumak için ayırdıkları süreyi daha aza indirecekleri için hem sınavlarda kendilerine verilen süreyi rahatça kullanabileceklerini hem de okuma hızının artmasıyla birlikte anlama kapasitelerinin de gelişeceğini belirttiler.
Hızlı okumanın hem anlamayı hem de okumayı sevmeyi sağlayacağını belirten Eğitmen Muradiye Akcan, insan beyninin dakikada yaklaşık 700 kelime okunmasını beklediğini ortalama bir insanın ise dakikada 150 civarında kelime okuduğunu belirterek beynin bu boşluğu dolduramadığı için dikkati dağıldığını ve okunanın anlaşılmadığını belirttiler.
Öğrencilerimize hızlı okuma alıştırmaları da yapan eğitmenlerimiz seminerin ardından okulumuzdan ayrıldılar.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol