Silivri Facebook
banner88

Piri Mehmet Paşa Haberimiz Ulusal Basında...

 30 Eylül Cuma günü yayımladığımız Piri Mehmet Paşa Haberimiz Akşam Gazetesi’nde yer buldu…

 

Mehmed Paşa’nın kemikleri sızlıyor

I.Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’ın hükümdarlığı döneminde 5 yıl süreyle sadrazamlık yapan Piri Mehmed Paşa’nın otlarla kaplı olan mezarı çöplüğe döndü!

ERCAN ÖZTÜRK

Tam bir Silivri aşığı olan Sadrazam Piri Mehmet Paşa’nın mezarının içeler acısı hali bir kez daha ecdada verdiğimiz değeri gözler önüne serdi. Mezarlığın üzerindeki otların neredeyse bir adam boyu uzadığı görülürken, kırılan mezar taşlarının ise gelişi güzel koyulduğu görülüyor. Ayrıca mezarın üzerine halı, karton ve çok sayıda çöpün atıldığı görüldü. Silivri Belediyesi’nden temizlik ihalesini alan şirketin de burada herhangi bir temizlik yapmadığı öğrenildi. Sadece cenaze namazının kalktığı alanın günlük temizliğinin yapıldığı öğrenildi.

SUÇLU TİNERCİLER

Piri Mehmed Paşa Vakfı Başkanı Nehire Özateş, mezarlık ve çevresindeki kirliliğe 10-15 tinercinin neden olduğunu savunarak, “Günde iki defa temizlik yapıyoruz. Camide görev yapan imamları da tehdit ediyorlar. Ayrıca buradaki tuvaletten elde edilen gelir bizim çalışanlara maaş olarak dağıtılıyor” diye konuştu.

7 milyona restore edildi

Piri Mehmed Paşa adına yapılan caminin restorasyonuna dönemin valisi Selami Altınok tarafından 2013 yılında start verilmişti. 3 yıl süren restorasyon çalışmaları sonucu Piri Mehmed Paşa Camii yeniden ibadete açılmıştı. Caminin restorasyon çalışmalına 7 milyon lira gibi bir para harcanmıştı. Caminin altında bulunan umumi tuvalette restore edilmiş ve buradan elde edilen gelir, Piri Mehmed Paşa adına kurulan vakıfa gidiyor. 

Silivri âşığıydı

 

25 Ocak 1518-27 Haziran 1523 tarihleri arasında beş yıl beş ay iki gün sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır. Sadrazamlıktan emekli edildikten sonra Silivri’deki çiftliğine çekilen Pîrî Mehmed Paşa’nın saraya pek sık gidip geldiği rivayet edilir. Pargalı Damat İbrahim Paşa’nın sadrazamlığının geri alınacağından korktuğu ve 1532’de Mehmed Efendi ile anlaşarak babasını zehirlettiği rivayet edilir. Silivri’de yaptırmış olduğu cami yanında bulunan türbeye gömülmüştür.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol