Silivri Facebook
banner88

SABAH YAZARI SAİT GÜRSOY SİLİVRİ MEKTEBİM OKULLARINA GELDİ

MEKTEBİM OKULLARI’NDA SAİT GÜRSOY SÖYLEŞİSİ

Üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik hazırladığı programlarla tanınan Sabah Gazetesi Yazarı Sait Gürsoy, Mektebim Okulları Silivri Lise Kampüsü’nde 11 ve 12. sınıf öğrencileriyle buluştu.

Silivri- 04 Mart Pazartesi günü saat 10:30’da Mektebim Okulları Silivri Lise Kampüsü’nde, Türkiye’nin önde gelen eğitim danışmanlarından, Skytürk’te yayınlanan “Başarıya Doğru” programını hazırlayan ve sunan ayrıca Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Sait Gürsoy, “Üniversiye Giriş Sınavına Hazırlık Sürecini Nasıl Yönetmeliyiz?” konulu söyleşi için 11 ve 12. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Gürsoy’un kendine has esprili üslubu ve kısa hikayeleriyle renkli ve sıcak bir havada geçen söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Üniversiteye giriş sistemi, sınava hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve sınava hazırlık sürecinde öğrenciler ile aileler arasındaki iletişim konularına değinen Gürsoy, konuşmasına üniversite sınavı sonrasında yapılan tercih yanlışlarıyla başladı ve öğrencilerin tercihlerini düşünerek yapmaları gerektiğini belirtti. Üniversiteye hazırlık sürecinde ailelerin rolünden, geleneksel çalışma yöntemlerinin yol açtığı sıkıntılara kadar pek çok farklı konuya değinen Gürsoy, üniversiteyi bitirmenin de artık iş bulmak için yeterli olmadığını belirterek, "İş dünyasının çalışanlardan beklentilerinde neler değişti?" , "Sektörler hangi niteliklere öncelik veriyor?" gibi başlıklarla da meslek seçimi konusunda öğrencilere çok önemli tavsiyelerde bulundu. "Üniversiteyi birinci bitirmişsin ama mutsuzsun, sevmediğin bir işi yapıyorsun. Bunun bir değeri yok. Mutlu olacağınız bölümleri, işleri seçin." diyen Gürsoy, son olarak, “Eğitim almak istediğiniz üniversiteyi çok iyi araştırın. Sadece kampüs olanaklarının güzelliği yetmiyor. Akademik kadrosuyla, AR-GE faaliyetleriyle, uluslararası işbirlikleriyle fark yaratan bir üniversite tercih etmenizi öneririm” diye konuştu.

Mektebim Okulları’nın tüm okulları ile eğitim alanında lider bir kurum olma yolunda olduğunu söyleyen Sait Gürsoy, özellikle kurumsal yapısından ve yöneticilerinin başarı odaklı vizyonundan çok etkilendiğini belirtti.

Mektebim Okulları Silivri Lise Kampüsü’ndeki Sait Gürsoy Söyleşisi, öğrencilerin verdiği çiçek ve okul yönetiminin sunduğu plaket ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
MektebimSait Gürsoy

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol