Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ ÇAĞRIBEY ORTAOKULU'NDAN DEV PROJE...

SİLİVRİ ÇAĞRIBEY ORTAOKULU’NDAN DEV PROJE

 

Haydi, Birlikte Yapalım

 

Silivri Çağrıbey Ortaokulu “Haydi Birlikte Yapalım” projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 8 gün sürecek olan atölye çalışmalarının ardından elde edilen ürünler halka açık olarak sergilenecek. Projenin bütçesi 14.280 Euro olarak açıklandı.

 

 

Silivri Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu Müdürlüğü, AR-GE Birimi tarafından 01 Mayıs 2012 döneminde AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na başvurusu yapılan “Gençlik Projesi Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri” projesi kabul edildi. Ancak proje, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 4+4+4 yapılanması çerçevesinde 2. Kademe eğitimi veren Çağrıbey Ortaokulu tarafından yürütülecek.

 

PROJE ORTAĞI BULGARİSTAN’DAN

 

“Haydi, Birlikte Yapalım-Let’s Keep It Alive Together” adlı proje, Türk Ulusal Ajansı bağımsız değerlendiricilerinin mali ve teknik değerlendirmelerinin sonunda kendi kategorisinde onaylanan 95 proje arasında 21. sırada yerini aldı. Koordinatör kuruluşu Çağrıbey Ortaokulu Müdürlüğü olan projenin ortağı ise Bulgaristan’ın Ou. Prof. Bataliev Okulu.

 

PROJENİN BÜTÇESİ 14.280 EURO

 

Koordinatörlüğünü Çağrıbey Ortaokulu Müdürvekili Mehtap Ballı’nın üstlendiği projede Kolaylaştırıcı Kişi olarak Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Öcal, Bilişim Sorumlusu Bilgisayar Formatörü Mehtap Taştan, İngilizce Öğretmeni Gülhan İlhan ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Münire Koyuncu görev yapmakta. Projenin bütçesi 14.280 Euro olarak açıklandı.

 

ÜRÜNLER HALKA AÇIK OLARAK SERGİLENECEK

 

12-19 Kasım tarihleri arasında Silivri’de 8 gün boyunca devam edecek atölye çalışmalarında her ülke katılımcıları kendi coğrafyalarına ait geleneksel el sanatlarının tanıtımını yapacaklar. Ebru ve Goblen teknikleri üzerine yapılacak olan atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkacak olan ürünler, halka açık olarak sergilenecek. Proje aynı zamanda katılımcı ülkelerde kullanılmak üzere basılı hale getirilecek.

 

KATILIMCI ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALACAK

 

Bulgaristan’ın 24 okulundan gelecek olan 26 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan proje sonunda öğrenciler, Gençlik Programı ile elde edilen deneyimin Avrupa Komisyonu tarafından bir eğitim deneyimi ve bir yaygın öğrenme dönemi, olarak tanınmasını sağlayan Youthpass Sertifikası almaya hak kazanacaklar.

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol