Silivri Facebook
banner88

Silivri'de Kaçak İçki Denetimleri...

Kaçak İçki Denetimleri

İçkili eğlence yerleri, içkili lokantalar ve oteller olmak üzere, İlçemizde bu alanlarda faaliyet gösteren işletmelere, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün desteğiyle gece denetimleri gerçekleştirilmiştir.

Saat 22.00 de başlanıp geç saatlere kadar devam eden denetimlerde; Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) belgesi, Maliye Bakanlığının bandrolü olmadan satışa sunulan sahte alkollü içkiler ve işyerleri hijyen yönünden denetlenip halk sağlığının korunması amaçlanmıştır.

Denetimlerin etkinliğini artırmak amacıyla gündüz ve gece olarak yürütüldüğünü bildiren İlçe Müdürü Kemal BENLİ, insan sağlığı açısından yüksek risk oluşturabilen kaçak içkilerin piyasaya sürülmesinin ve tüketilmesinin doğuracağı ciddi ve olumsuz sonuçların önüne geçebilmek amacıyla, zaten alkollü içki tüketilen ve alkollü içki satışının yapıldığı yerlerin gıda denetim birimi ekiplerince rutin olarak sıklıkla denetlendiğini, bu işletmelerde yapılan denetimlerdeki hassasiyetin azami seviyede olduğunu belirtmiştir. Ayrıca denetimler sırasında şüpheli görülen alkollü içkilerden gerekli analizlerin yapılması için numune alındığını; işletmelerin ilgili mevzuat kapsamında bilgilendirildiğini beyan etmiştir. İşletmelerde alkollü içki denetimi yanında, asgari teknik ve hijyen esaslarına bağlı olarak faaliyet gösterip göstermediklerinin yanı sıra saklama ve sunum koşullarının uygunluğunun denetiminin de yapıldığını ve sunulan içkilerin sahte olup olmadığının sorgulanarak geriye doğru izlenebilirlik kontrolünün de dahil olmak üzere tüm kontrollerin yapıldığını eklemiştir.

İlçe Müdürü Kemal BENLİ, şu günlerde denetimlere etkin bir şekilde devam edileceğini ve amaçlarının güvenilir gıda tüketiminin temininde en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirtmiştir.

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol