Silivri Facebook
banner88

Yağmaya Geçit Yok!

Yağmaya Geçit Yok!

Silivri Alipaşa Mahallesi’nde etrafına tel çevirip tabela asanların projesi tepkiyle karşılandı…

“S.S. Maslak Sanayi Sitesi Proje alanıdır. 6306 sayılı yasa ve yönetmenlikler çerçevesinde imara açılmaktadır” yazılı tabela Silivri belediyesi tarafından kaldırıldı.

Bölgeye gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı açıklamada:” Bölgede herhangi bir plan çalışması bulunmadığı, üçüncü kişilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınması tarafımıza bildirilmiştir. Bahse konu olan firmalar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Dikilen tabelalarla vatandaşlarda tedirginlik yaratarak, oldu bittiye getirilmeye çalışılan bu proje kesinlikle yanlıştır. Tarım arazilerini gasp etmeye, topraklarımızı yağmalamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızı yaşanabilecek mağduriyetlere karşı uyarıyoruz, her konuda bizden bilgi ve yardım alabilirler. Toprak zenginliğimizi koruyup, geliştirme çabası içindeyiz. Tarım toprakları başına bekçi dikerek değil, ancak ekilip biçilerek korunabilir. Nasıl Süleymaniye Camisi’nin etrafı sit alanı ile koruma altına alınıyorsa, bizim tarım topraklarımız da ‘tarım sit alanı’ olarak ilan edilmeli. Dedi.

EDİTÖR NOTU: 6306 sayılı yasa ve yönetmelik afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun uyarınca, riskli yapılar ile riskli alan ve rezerv alanlarının tespitine, riskli yapıların yıkılmasına…. Diye devam ediyor. Alipaşa’daki tarım arazisinin neresi risk altında? Bu tarım arazisinde yıkılacak bina mı varmış? Bu ve bunun gibi biz yaptık oldu diye düşünenlere Silivri olarak her zaman karşı çıkmalıyız. Yağmaya Geçit Yok! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol