Silivri Facebook
banner88

YENİ YILDAN NE İSTESEK?
YENİ YILDAN NE İSTESEK?   YENİ YIL KLASİKLERİ  
  1. Herkes yeni yıl yazısı kaleme alır.( Ne varsa bu klasiklerde var.)
  Geçen yıl biterken şunları yazmışım:   “Yeni bir yıl dedim de dilekler, beklentiler listeler uzun. Acaba biz bu yılda yaşantımıza öncekilerden daha değerli ne katacağız? Gerçekten vazgeçemeyeceklerimize vazgeçilmez olduklarını söyleyebilecek miyiz ya da yüklerimizden silkinip kurtulabilecek miyiz? Çocuklarımıza daha kaliteli zamanlar ayırıp, gülüp geçtiklerimizi durup düşünecek miyiz? Gerçekten daha iyi bir yaşam için didinecek miyiz? Bilmem. Ama bugün siyaset, ekonomi, 3. sayfa haberleri konuşmayacağız, yere kaşık düşse oynayan bir millet olarak gülüp eğlenip oynayacağız ve sonra biri çıkacak “ülke olarak ağlanacak halimize gülüyoruz ya” diyecek sanırım.   Yeni bir yılın uğruna inananlara, inanmayanlara, hepimize oh be ömrümde ne güzel günler görecekmişim dedirtecek bir yıl diliyorum.”   Şimdi bakıyorum da bu yıla nasıl başlamışım diye kârda sayıyorum kendimi. Kendi adıma tadı damağımda bir ömür kalsın istediğim çok değerli anılarım oldu bu yıl da. Yüklerimden silkinip kurtulamadım ama o yükler hafifledi daha ağırlarını sırtlanınca. Daha iyi bir yaşam için didinmemek ne mümkün. Oh be ne güzel günler gördüm diyorum gerçekten ama benim her gün mutlu olacak bir şey bulabilen bir insan olduğum unutulmasın.   “Bu yıl hiçbir şey istemem senden yeter ki sevdiklerimi alma yeni yıl.” paylaşımları gördüm. Ne kadar naif. Hiçbir şey isteyemeyecek hale gelmişiz sonunda.   Klasikler diyordum;  
  1. Bilet alma mevzularına girer, çıkacağını hayal ettiğimiz paraların hesabını yaparız. Olmayan paramızı paylaşmamak için sırra kadem basma hikâyelerine girişiriz. Kimimiz de piyango parasıyla cami yaptıracak da ev araba derken sıra gelirse.
  2. Bol kar görüntülü yeni yıl temalı sinemaya da gideriz bu hafta.
  3. Kim nerde ne yapacak sorarız.
  4. Eh canımız paramıza kıymak istemiyorsa eğer arkadaşlarımıza kendimizi davet ettirebilmek için her numarayı deneriz.
  5. Bu yıl, çerez kaç para olmuş onu konuşuruz.
  6. Evlerde toplaşanlar milli oyunumuz tombaladan başlar sessiz sinemayla devam eder.
  7. Havai fişek ve geri sayımla gerçek hayata döneriz.
  Her şeye rağmen yaşama güler yüzle bakmak, umutları yaşatmak gerekir!   Sağlık, mutluluk, para olacağına varıyor, gelin biz bu yıl herkese, biraz daha barış, sevgi, hoş görü dileyelim. Doğru ile yanlışı birbirinden ayırma gücümüz olsun. Daha vicdanlı olalım mesela. Dünya daha yeşil olsun. Daha çok kitap okunsun. Emeğe saygı olsun. Bilime sanata bir omuz versin birileri. Nasıl başlarsa öyle gider deyip yılın ilk günü bir iyilik yapalım, birilerinin yüzünü güldürelim olmaz mı? Neden olmasın?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol