Silivri Facebook
banner88

COŞKULU KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ... VİDEO HABER.

COŞKULU KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ… VİDEOLU HABER.

SİLİVRİ Belediyesi tarafından düzenlenen 52. Yoğurt Festivali dün saat 20.00’da belediye önünden başlayan coşkulu yürüyüşle start aldı.

Festival kortejine Filistin, Yunanistan, Litvanya, İtalya, Endonezya, Sırbistan, K.K.T.C ve Makedonya’dan gelen 400 civarı misafir ile Silivri halk oyunları ekipleri, her branştan sporcular ile engelli sporcular katıldı.

FİLİSTİN EKİBİ İLGİ ÇEKTİ

Kortejin en çok ilgi çeken ekiplerinden biri de Filistinliler oldu… Yürüyüşün başından sonuna kadar darbuka eşliğinde oyunlar oynayarak Atatürk Meydanı’na gelen ekip, halk tarafından da büyük alkış aldı.

Atatürk Meydanı’nda Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

BALIKÇI HEYKELİ AÇILDI

Silivri’nin simgelerinden biri olan balıkçılığı yaşatmak için ünlü Heykeltraş Kemal Tufan’ın yaptığı balıkçı heykeli Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından yapılan bir konuşma ile açıldı.

Heykelin ilginç bir tarafı; oturma yerlerinin olması ve anı fotoğrafı çektirmek isteyenlerin burada oturarak fotoğraf çektirebilecek olmaları… İlk fotoğrafları Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar ile Heykeltraş Kemal Tufan çektirdi.

YEREL SANATÇILAR SAHNE ALDI

Festivalin ilk gününde Silivrili yerel sanatçılar sahne alarak tıklım tıklım dolu olan alanda bulunan halkı coşturdu. Gecenin sunuculuğunu genç neslin temsilcisi radyocu Kamil Bilici yaptı…

Raci Gülsever, Günay Noyan, Güven Çelikkaya ve Kasaba 34, Grup Ünlem, Mümin Öztürk, Çağla Işık Öndeş ve Grup Fısıltı konserleriyle festivalin ilk günü sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol