Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ AND'IMIZI HAYKIRDI...

SİLİVRİ AND’IMIZI HAYKIRDI…

BUGÜN Silivri Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi AND’IMIZI hep bir ağızdan haykırdı…

CHP Silivri Örgütü’nün tertiplediği toplantıya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Gençlik ve Kadın Kolları ile Silivri Belediye çalışanları katıldı…

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda partili bir gencin okuduğu AND, topluluk tarafından coşkuyla tekrarlandı…

 
CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’nun yaptığı konuşma:
 
BASIN AÇIKLAMASI

 

Adı demokratikleşme olan ama demokrasi ile hiç ilgisi bulunmayan paket sonunda açılmıştır.

 

Sayın Başbakanımız aylardır dillenen, TBMM’deki ve meclis dışındaki siyasi partilerle diyaloğa geçmeden STK’larla görüşüp görüşlerini almadan hatta ve hatta kendi milletvekillerinin dahi düşüncelerini almadan demokrasi paketini açıkladı. Belli ki bu paket bazı pazarlıklar sonucu oluşmuş, uzun süre dillendirildiği halde açıklaması gecikmiştir.

Şeffaflıktan uzak bir şekilde hazırlanan demokrasi paketinin açıklanması ile 12 eylül dönemindeki demokrasi paketinin açıklanması da aynı tarz ve üslupta yapılmıştır. Ve sadece Başbakan’ın takdiri ile açılmıştır. Kendisi ne kadar istiyorsa o kadar demokrasi verilmiştir. Mesela Sayın Başbakan’ın açıklamasını 11 yayıncı kuruluş verirken Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını ise 4 yayıncı kuruluş yayımlamıştır. 9 Gazete 2 tv kanalı Başbakan’ın basın toplantısına alınmamıştır. Bu bile demokrasimizin ne kadar geride olduğunun, medyanın nasıl baskı altında tutulduğunun göstergesi değil midir?

Bu bile paketin nasıl bir demokratik yaklaşımla hazırlandığını ortaya koymaktadır.

 

DEMOKRASİ PAKETİ AÇIKLANDI ANCAK…

Demokrasi ve özgürlük adına ölen gençler unutuldu. Çapulcular susturuldu. Genç bedenler toprağa verildi. Elimizde nur topu gibi demokrasi değil, gericilik ve seçim paketi kaldı.

 

ANDIMIZ GİTTİ DUA GELDİ

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nun yeni eğitim dönemi İl Müftüsü ‘nün önderliğinde toplu dualarla açıldı.

 ‘Ananı da al git’, ‘canın nasıl isterse öyle davran…’.

 

PEKİ DEMOKRASİ PAKETİ HALKIN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERDİ Mİ?

1-Halkımızın büyük bir çoğunluğu adil yargılama olmadığı inancındadır. En çok tartışılan bu konu demokratikleşme paketinde yer almamıştır.

2-Demokrasi önce özgürlüklerin güvencesi ise bu pakette neden yer almamıştır?

3-En çok şikayet edilen uzun tutukluluk süresi (AKP yöneticileri de bu konuyu her zaman eleştirdiği halde) bu pakette yer almamıştır.

4-Demokrasilerde ifade ve basın özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü çok önemliyken, neden bu pakette yer almamıştır?

5-Alevi-Bektaşi yurttaşlarımızın beklentileri bu pakette neden yer almamıştır.

 

AÇILAN DEMOKRASİ PAKETİNİ UYGULAMAYA GEÇELİM

1-Bundan sonra ülkemiz daha demokratik mi olacak?

2-Yahudi’si, Ermeni’si Süryani’si resmi polis olabilecek mi?

3-Kuleli Askeri Okulu’na kaydı yapılabilecek mi?

4-Askeri okula kaydı yapıldı, Albay, General olabilecek mi?

5-Bir Yahudi ve Ermeni Hakim ya da savcı olabilecek mi?

6-Daha ileriye gidelim; MİT Başkanı Yahudi, Rum ya da Ermeni olabilecek mi?

 

 

 

 

İLERİ DEMOKRASİ ÇI?IRTKANLI?I YAPAN AKP HÜKÜMETİ TARAFINDAN…

Kurban derilerinin toplama tekeli THK’dan alındığında, Nevşehir Üniversitesi’nin adı Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirildiğinde, Andımız kaldırıldığında, Türkiye’ye daha çok mu demokrasi gelmiş olacaktır?

 

ANDIMIZ KALDIRILIYOR

Andımıza karşı son yıllarda gerici ve bölücü yapılarca yok etme kampanyası başlatılmıştır. Öğrenci Andı ırkçılıkla tanımlanamaz. Andımızı kaldırmakla demokrasinin önü açılmış olmaz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri benimsenen, hangi etnik kökenden, hangi din ve mezhepten gelirse gelsin bütün vatandaşlarımızın Türk olduğu anlayışı ortadan kaldırılmaktadır.

 

Andımızda bağımsızlık var, milli birlik ve bütünlük var. Andımız çocuklarımıza birlik ve bütünlüğü öğretir. Andımız 90 yıllık cumhuriyetin ana gövdesidir.

 

 

Andımızdaki ‘Türküm’, ‘doğruyum’, ‘çalışkanım’ başlığının kalkması Türk olmayı reddedenleri memnun edecektir.

Doğruluğu, dürüstlüğü yok sayan bir yaşam tarzını benimseyenleri; çalışmadan zengin olan havadan, sudan para kazanan ihalelerden zengin olanları memnun edecektir.

Küçüklerimizi korumak, büyüklerimizi saymak, onlara saygı ve sevgi ile yaklaşmak bizim milli geleneğimizden ve dini inancımızdan gelen kavramlardır.

 

Hadi, andımız kaldırıldı. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Ulus Özel Musevi Lisesi’nde ve ilkokulunda “Yahudi’yim, doğruyum, çalışkanım” diye mi başlanacak. Kumkapı Surp Agop Ermeni Okulu’nda öğrenciler  “Ermeni’yim, doğruyum, çalışkanım” diyebilecek mi? Veya Diyarbakır’da yahut açılımdan sonra AMED’deki ilkokulda “Kürdüm, doğruyum, çalışkanım” diye mi ifade edilecek?

 

 

CHP 90 YILDIR ORTADO?U’NUN MODEL ÜLKESİDİR

 

Tarihe baktığımızda hep demokrasi kazanmıştır. Bugün biz Cumhuriyet’in olmadığı bir Türkiye düşünemeyiz. Demokrasi kültürümüzün darbe aldığı günümüzde açıklanan bu paket yaraya derman olabilir mi? Bu paket demokrasi açığını kapatabilir mi?

Demokrasi konusunda samimi olmayan, demokratik olgunluğa sahip olmayan AKP iktidarı, CHP’nin demokrasi yolunda verdiği önergeleri reddetmiş, aynı konuların kötü bir kopyasını demokrasi paketi olarak halkımıza sunmuştur. Buna olsa olsa AKP paketi ya da daha doğru bir anlatımla RTE paketi denilebilir. Bu Atatürk ilkelerinden ve Cumhuriyet’ten rövanş alma paketidir.

Bu pakette Türk Milleti yoktur. Halkımızın beklentisi yer almamıştır. Yapılmak istenen düzenlemeler demokratikleşme değil AKP’nin seçim hazırlığıdır.

Ne Mutlu Türk’ün Diyene…

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol