Silivri Facebook
banner88

70 KİŞİNİN ARASINDAN SEÇİLDİLER...

SİLİVRİ ARADIĞI SESLERİ BULDU

Silivri Belediyesi’nin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında sesine güvenen gençler için düzenlediği ses yarışmasının finali gerçekleşti. Türk Halk Müziği dalında Cennet Sever, Türk Sanat Müziği dalında ise Duygu Erol birinci seçildi.

 

Unutulmaya yüz tutmuş olan geleneksel müzik kültürünün gençler tarafından yaşatılması adına harekete geçen Silivri Belediyesi, 17-25 yaş arasındaki gençler için Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında ses yarışması düzenledi. Silivri Belediyesi Nikâh ve Toplantı Salonu’nda gerçekleşen yarışmanın jüri üyeliğini Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Kültür Merkezi eğitmenleri Boran Gökçe, Mustafa Özel, Şükriye Özel, Yıldıray Cihanoğlu ve Ozan Akyüz üstlendi.

 

MÜZİK ZİYAFETİ YAŞATTILAR

“Silivri’nin Sesi ben olurum” diyen yaklaşık 70 kişinin arasından seçilen finalistler, en iyi ses olmak için yarıştı. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında birbirinden güzel eserler seslendiren finalistler, Silivrililere adeta müzik ziyareti yaşattılar.

 

EROL VE SEVER EN İYİ SES SEÇİLDİ

İki ayrı kategoride de en iyi sesi seçmek için oldukça zorlanan jüri üyeleri yarışmanın finalinde en iyi sesleri açıkladı. Türk Halk Müziği kategorisinde Birinci Cennet Sever, ikinci Erkan Kurtuluş, üçüncü İlknur Erdem, dördüncü Tuğkan Çınar ve beşinci Emre Bayram oldu. Türk Sanat Müziği kategorisinde ise birinci Duygu Erol, ikinci Melisa Şirin Şerbetçi, üçüncü Sinem Çelik, dördüncü Tunay Kalmış ve beşinci Sinem Baykara seçildi. İki ayrı kategorinin de birincisine 1.500 TL, ikincisine 1.000 TL, üçüncüsüne de 500 TL hediye çeki verildi. Dördüncü ve beşinci seçilen finalistler de mansiyonla ödüllendirildi. Dereceye girenlere ödülleri CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici tarafından verildi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol