Silivri Facebook
banner88

AKÖREN'E MÜJDE GİBİ HABERLER...

İFTAR SOFRALARI KURULMAYA DEVAM EDİYOR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar mahallelerde verdiği iftar yemeklerine, Akören Köyü’nde kurdurduğu ramazan sofrası ile devam etti.

 

Silivri Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında mahallelerde düzenlenen iftar yemekleri devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, son olarak Akören Köyü’nde verdiği iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle aynı sofrayı paylaştı. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, CHP Silivri İlçe Kadın ve Gençlik Kolları’nın da katıldığı iftar yemeğine muhtarlar, köyün önde gelenleri ve köy sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

 

MUHTAR GÜL IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Akören Muhtarı Mustafa Gül iftar yemeği sonrasında bir konuşma yaparak; “Silivri Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine hepiniz hoş geldiniz. Sevgili halkımız Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar’a bu güne kadar köyümüze yaptığı hizmetler için şahsım ve sizler adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu güne kadar diyorum, bundan sonra yapılacak olanları da sizlere Sayın başkanım açıklayacak” dedi.

 

IŞIKLAR; “HERKESE EŞİT ŞEKİLDE SADECE NEFES ALIP VERDİĞİ İÇİN HİZMET YAPTIĞINIZDA İBADETLERİN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPARSINIZ”

Yapılan sofra duasının ardından konuşma yapan Başkan Işıklar; “Sekiz tane belediyemiz vardı, kapatıldı. Silivri Belediyesine bağlandılar ve büyük bir şehre dönüştük. Sonrasında Akören dâhil 12 köyün de tüzel kişilikleri kaldırıldı onlar da mahalle oldu. 2014’ten itibaren mahalle olacaklar. Bu süreçte ve öncesinde yaptığı çalışmalardan dolayı muhtarıma teşekkür ediyorum. Köylerin mahalle olduktan sonraki farkını sizlere göstereceğiz. Bir belediye şemsiyesi altında bütün mahallelerimizi ayırmadan, farklılaştırmadan Akören oy verdi, öbürü vermeyecek gibi hiçbir kaygıya kapılmadan, nerden gelmiş, kapalı, açık, inanan, inanmayan, zengin, fakir demeden bu mübarek ramazan ayında nasıl büyük bir aile gibi bir arada yaşıyorsak, aynı şekilde devam ettireceğiz. Allah’a yapılan en büyük ibadet; onun yarattığına saygı göstermektir. Herkese eşit şekilde sadece ve sadece nefes alıp verdiği için hizmet yaptığınızda bütün ibadetlerin en büyüğünü yaparsınız. İlçemizin her tarafında bütün zenginliği, bir arada yaşamanın huzurunu ve mutluluğunu; işe, aşa, umuda, geleceğe el birliği ile hep beraber döndüreceğiz. Memleketimizin üzüntülü, sıkıntılı günleri olabilir, biz bu toprakların kiracısı değiliz binlerce yıldır sahibiyiz! Kendi kültürümüzü bizden almaya çalışanlara en güzel cevabı böyle bu sofralarda bu mübarek günlerde çoluk, çocuk, kadın, erkek bir arada olarak vereceğiz. Diyeceğiz ki; bizim birbirimizle bir sorunumuz yok, kimse bizi istemediğimiz yerlere çekemez, istemediğimiz coğrafyaların içine atamaz. Biz dimdik ayaktayız bu toprakların asli sahibiyiz, bir arada kardeşlik ve barış içinde yaşarız bunu herkese göstereceğiz. Dün ne olmuşsa olmuş ama yarını biz güzelleştirebilir, değiştirebiliriz geçmişte olan geçmişte kalmıştır, gelecek bizim onu biz şekillendireceğiz. Tuttuğunuz orucu yaptığınız duaları Allah kabul etsin. Nice Ramazanlara böyle sevgi ile sağlıkla, huzur içerisinde geçirmemizi Allah nasip etsin. Şimdiden bayramınızı kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

 

AKÖREN’E MÜJDELER VERDİ

Başkan Işıklar, konuşmasında Akören’de başlayacak düzenleme çalışmalarından, alınan meclis kararından da söz ederek; “Muhtarımızın dile getirdiği gibi Akören’de Köy meydanın düzenlenmesi, sahanın yapılması, kantarın tamiri gibi konularda meclisimizden karar aldık çok yakında çalışmalara başlanacak. Bunları bir müjde olarak vermek istemiyorum çünkü bu bizim yapmak zorunda olduğumuz ve belli bir program dâhilinde olacak şeyler. Siz bunların hepsine fazlasıyla layıksınız” dedi. Işıklar gerçekleşen iftar programının ardından ekip arkadaşlarıyla birlikte kahvehaneleri de ziyaret etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol