Silivri Facebook
banner88

ALİBEY ESNAFI İTİRAZINI ÖNCE IŞIKLAR'A SÖYLEDİ...

 

ALİBEY ESNAFI’NDAN İTİRAZ VAR

Silivri Alibey Mahallesi esnafı, eski devlet hastanesi yerine cami yapılmasının bölge esnafını öldüreceğini dile getirerek toplam 156 itiraz dilekçesini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a iletti.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İBB Meclisi’nden geçerek planlara işletilen Silivri eski devlet hastanesinin yerine cami yapılması projesinin şehir katliamı yaratacağını savunmuş, daha büyük bir caminin ilçenin başka bir yerine yapılması önerisinde bulunmuştu. Basında çıkan haberler üzerine meclisten geçen plana tepki gösteren Alibey Mahallesi esnafı, Başkan Işıklar’ı ziyaret ederek itirazlarını dile getirdiler. Ziyarete Alibey Mahallesi esnaflarından CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Seval Fildiş Çolakoğlu ve Fevzi Arslan da katıldı.

 

“ESNAF DÜKKÂNINI KAPATMAK ZORUNDA KALIR”

Bölge esnaf ve vatandaşlarından toplamış oldukları toplam 156 itiraz dilekçesini de Işıklar’a sunan esnaflar, “Eski devlet hastanesi yerine cami yapılması bölgede çok ciddi sıkıntılar yaratır. Esnaf dükkânını kapatmak zorunda kalır. Biz yerin sağlık alanı olarak kalmasını istiyoruz. Planın askı süresi geldiğinde itirazlarımızı Büyükşehir Belediyesi’ne de yapacağız” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

IŞIKLAR; “PLANA İTİRAZDA BULUNACAĞIZ”

1/5000’lik planın askı sürecinde itirazda bulunacağını dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Toplumun hassasiyetini göz önünde bulundurmak gerekir. Biz askı sürecinde itirazlarımızı yapacağız. Bizim itirazlarımızın yanında sizin itiraz dilekçelerinizi de Büyükşehir’e bizzat ileteceğim. Bölgeye yapılması planlanan cami, ne trafik sorununu ne de bölgede ihtiyaç duyulan sağlık sektörüne ilişkin ihtiyacı karşılamayacak. Alan eskiden olduğu gibi planlarda sağlık alanı olarak kalmalı. Daha büyük bir caminin ilçemizin başka bir yerine yapılması için yer gösterebiliriz. Planlarda da ilçe merkezinde dört ayrı cami yeri mevcut. Kavşak düzenlemesini eski devlet hastanesinin bulunduğu alana kaydırarak trafik yoğunluğunu ortadan kaldırılabiliriz” dedi.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol