Silivri Facebook
banner88

BALIKÇILAR IŞIKLAR'A DERT YANDI...

IŞIKLAR SİLİVRİLİ BALIKÇILARLA BİRARAYA GELDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Silivrili balıkçılarla bir araya gelerek, talep ve istekleri masaya yatırdı. Balıkçılar Çarşısı’nın çekim merkezi olması için her türlü desteğe hazır olduğunu ifade eden Işıklar, balıkçı esnafıyla fikir alışverişinde bulundu.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, balıkçı esnafıyla Balıkçılar Kahvesi’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Silivrili balıkçıların durumu, genel talep ve isteklerin konuşulduğu toplantıda Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Fen İşleri Müdürü Hasan Solak, Silivri Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Zafer Güler ve Yönetimi de hazır bulundu.

 

“BALIKÇILAR ÇARŞISI ÇEKİM MERKEZİ OLMALI”

Mezbelelik bir durumdan, modern balık satış noktaları haline dönüşen Silivri Belediyesi Balıkçılar Çarşısı’nın çekim merkezi haline gelmesi gerektiğini ifade eden Başkan Işıklar, balıkçı esnafının da katkılarıyla çarşıya daha da büyük bir hareket kazandırılabileceğini dile getirdi. Desteğe hazır olduğunu söyleyen Işıklar, Silivrili balıkçıların dile getirdiği ihtiyaç ve talepleri dinledi.

 

HIZ KESİCİ VE KAPI TALEBİ

Silivri Belediyesi Balıkçılar Çarşısı girişinden Dalgakıran Mevkiine giden yolda araçların aşırı hız yaparak, balık yemeye gelen müşterileri rahatsız ettiğini dile getiren balıkçı esnafı, Başkan Işıklar’dan bu konuya bir çözüm getirmesini istedi. İlgili müdürlüklerine talimat veren Işıklar, bölgeye hız kesici dört ayrı set bariyer çektirdi. Bölgedeki ağların korunması ve güvenliğin sağlanması için Dalgakıran Mevkiinde giriş çıkışların kontrol altına alınması gerektiğini ifade eden balıkçılar konuyla ilgili önerilerini dile getirdi.

 

BALIKÇILAR KANAL TAŞMALARINI IŞIKLAR’A DERT YANDI  

Atatürk Caddesi, Atatürk Meydanı da dahil olmak üzere Silivri sahilinde meydana gelen kanal taşmalarından şikayetçi olan esnaflar, taşmaların direk denize akmasından rahatsızlıklarını dile getirdiler. İSKİ’nin bölgede atıksu kanalizasyon hattı çalışması yapmasını beklediklerini ifade eden Işıklar; “Sahilde böyle bir sıkıntımız var. İSKİ’nin arıtma tesisi deşarj hattını öncelikli olarak yapması gerektiğini, bölgede sıkıntılar yaşandığını birçok kez dile getirdik. İSKİ’nin çalışmayı tamamlamasıyla birlikte, bölgede çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştireceğiz. Atatürk Anıtı’ndan başlayarak Öğretmen Evi önünden Balıkçılar Çarşısı’na kadar gelen sahil şeridi, yapacağımız düzenlemelerle bir bütünlük kazanacak. Modern ve aydınlık bir görünüme kavuşacak. O zaman Balıkçılar Çarşımız da çekim merkezi haline gelecek” dedi.

 

IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Tüm talep ve isteklerini dile getiren esnaf, toplantının sonunda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a Silivri’de balıkçılık sektörünün yaşatılması adına vermiş olduğu tüm katkı ve destekler nedeniyle teşekkür etti. 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol