Silivri Facebook
banner88

BALIKÇILAR TEK TEK KONUŞTU...

SİLİVRİLİ BALIKÇILAR IŞIKLAR’IN HİZMETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Silivrili Balıkçılar, Başkan Işıklar’ın ilçeye kazandırdığı Balıkçılar Çarşısı’nın işlerinde ciddi bir artış sağladığını dile getirerek; “50 sandalyenin bile olmadığı Balıkçılar Çarşısı’nda, bu yaz 500 sandalye bile yoğunluğa yetmedi” dedi.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, harabe halindeki eski balıkçı barınaklarını, modern balık satış noktaları haline dönüştürerek ilçeye kazandırdığı Balıkçılar Çarşısı, bölgede yeni istihdamlar yaratarak hizmet sektörlerini geliştirdi. Yapılan çalışmaları değerlendiren Silivrili balıkçılar; “Marmara Ereğlisi ve Mimarsinan ile balıkçılık konusunda yarışır duruma geldik. Bu bölgenin eski mezbelelik halini herkes biliyor, şimdi müşteriler oturacak sandalye bulamıyor” diyerek Işıklar’a teşekkür etti.

 

GÜLER; “YAZIN BOŞ SANDALYE BULAMADIK”

Silivri Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Zafer Güler; “Geçtiğimiz sezonlara bakılırsa, bu yaz bütün arkadaşlar çok iyi iş yaptılar. İş yapmadım diyen insanın hatayı kendisinde araması gerekiyor, dükkânlarda bu yaz yoğunluktan boş sandalye bulunamadığını gördük. Düzenlemeden önce burada sandalye sayısı 50 ya var ya da yoktu.  Düzenlemeden sonra ise burada şuan tahminen 500 tane sandalye vardır. Bazı günler 500 tane sandalyenin bile yetmediği durumları görüyoruz, Allah razı olsun başkanımızdan. Bize Buz Üretim Tesisi de yaptı, çok memnunuz bize kolaylık sağladı. Mesela arkadaşımız balık alacak İstanbul’dan, buz taşırken uyulması gereken ağırlık sınırını tutturamadığı için Silivrili balıkçı arkadaşlarımızdan çok kişi ceza yemişti. Şimdi Buz Üretim Tesisi sürekli yanı başımızda vatandaş balığını tuttuğu gibi buzun içine koyuyor hemen. Başkanımızdan bu kadar destek beklemiyordum ben kendi adıma söylüyorum, bizi mahcup etti hele hele beni çok mahcup etti. Çok teşekkür ediyoruz başkanımıza. Başkanımızdan bir de kooperatifimize ek bina istiyoruz, kooperatif binası olarak çok ihtiyacımız var. Balıkçı heykeli konusuna değinirsek o da çok güzel oldu Silivri’yi ve Silivri’nin balıkçılarını simgeliyor.”

 

MERAL; “IŞIKLAR BALIKÇILIK SEKTÖRÜNE GERÇEKTEN DEĞER VERİYOR”

Kenan Meral; “16 senedir Silivri’de esnaflık yapıyorum, geçen sezon burada işler daha zayıftı fakat yapılan düzenlemelerden sonra gözle görülen bir artış var. Burada eskiden insanların oturacağı çok fazla sandalye yoktu, şimdi insanları oturacağı sandalyeler çok Çerkezköy’den, Çorlu’dan bile müşteri geliyor balık yemek için. Buz üretim makinesi çok işimize yarıyor, balıklarımızı taze tutuyoruz.  Başkan Işıklar, balıkçılık sektörüne gerçekten değer veriyor. Yaptığı hizmetlerden çok memnunuz. Heykel çok güzel, çocuklar ve vatandaşlar sürekli fotoğraf çektiriyor, bizde balıkçılar olarak heykelimize sahip çıkmalıyız.”

 

İL; “YAPILAN DÜZENLEMELER İŞLERİMİZDE ARTIŞ SAĞLADI”

Sedat İl; “Geçtiğimiz yaz sezonunda işler bizim için pek neşeli değildi, fakat yapılan düzenlemelerden sonra kesinlikle bir artış oldu. Öncesinde burada pek bir sandalye yoktu ama şuan dükkân başına 30- 40 sandalyeden yaklaşık 500 sandalyeye varıyor sandalye sayısı. Buz üretim makinesinin bize çok faydası var, hele sıcak havalarda yaz aylarında buz; balığı kollar ve taze tutar. Buz olmadan balık dayanmaz çabuk bozulur. Buraya reklam lazım, daha önce uzaklardan gelen müşterilerimiz vardı şimdi onlarda bir azalma var. Sadece Silivri’den değil, çevre ilçelerden de müşteri gelmesini sağlamalıyız”

 

DİNÇER; “SİLİVRİ SAHİL VE BALIKÇI KASABASIDIR”

Serdar Dinçer; “Her sene bizim işlerimizde daha da artış oluyor. Burada daha evvel hiç hareket yoktu, düzenlemeler olduktan sonra bu bölge canlandı. Özellikle buz üretim tesisinin avcısından tut müşterisine balıkçısına kadar yansıması oldu. Buzun herkese çok yararı var. Mutlaka eksikler vardır fakat ihtiyaca göre sırasıyla yapılıyor, çok memnunuz. Burası bir sahil kasabası, bir balıkçı kasabası ve bu balıkçı heykeli de onu simgeliyor.”

 

YİRİK; “BUZ ÜRETİM MAKİNESİ EN BÜYÜK İHTİYACIMIZDI”

Orhan Yirik; “Geçtiğimiz sezon işler ne iyi ne de kötüydü, orta halliydi. Fakat bu yapılan düzenlemelerden sonra işler gayet iyi olmaya başladı, düzeldi. Düzenlemeden önceki sandalye sayısını hatırlamıyorum fakat şuan ki sandalye sayısını ele alırsak yetmediği zamanlar oluyor. Başkan Işıklar’ın balıkçılık sektörüne verdiği önem gözle görülür bir biçimde belli oluyor. Çok memnunuz çok teşekkür ediyoruz. Buz üretim makinesi konusunda da başkan beye çok teşekkür ederiz. Herkes için çok iyi oldu, en büyük ihtiyaç karşılandı. Millet İstanbul’dan buraya buz taşıyordu.”

 

ABAK; “BALIKÇILAR ÇARŞISI DAHA DA GELİŞTİRİLSİN”

Özcan Abak; “Yapılan düzenleme çalışmalarının işlere ciddi bir etkisi oldu. Büyük bir artış yaşandı, bunu kimse inkâr etmemeli. Düzenlemeden önce sandalye sadece buradaki kahvede vardı, şuan da ortalama olarak bakarsak sandalye sayısı 500- 600’e dayanır. Burada güzel bir düzenleme yapıldı fakat ben isterim ki arka taraftaki dükkânlar da ön tarafa alınıp öyle bir düzenleme yapılmasın. Hepsi standart olursa daha güzel olur.”

 

YUSUFOĞLU; “ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ”

Rasim Yusufoğlu; “Buraların eski hâlleri de hareketliydi fakat son hallerinde iyi bir hareketlenme oldu. Arka taraf ilk zamanlarda yapıldığı için insanlar oralara alıştı, hep oralara gidiyor artık. Tabi ki güzellikler her zaman bizim için iyidir. Müşteri potansiyelinin arttırılmasına yönelik olarak daha çok çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Başkan Bey’in balıkçılık sektörü için yaptığı çalışmalardan memnunuz Allah razı olsun.”

 

TOĞAN; “BALIKÇI HEYKELİ SİLİVRİ’DE YAPILMIŞ EN İYİ ŞEYLERDEN BİR TANESİ”

Halit Toğan; “Ben burası var olduğundan beri buradayım, ilk önce ön tarafta çalışıyordum ortaktım orasıyla. Sadece 8 tane masa vardı o zaman, şuan oradaki arkadaşlar baya genişlettiler 2-3 katına çıktı masa sayısı. Mutlaka eksikler vardır fakat bunlar hemen söylenecek şeyler değil, sonuçta katkı sağlandı bunu kimse inkâr edemez. Her şeyi bir kenara bırakalım, balıkçı heykeli Silivri’de yapılmış en iyi şeylerden bir tanesi. Çünkü burayı simgeleyen bir şey oldu. Daha önce yok filler kondu, dinozorlar kondu. Silivri’nin dinozor ile anıldığını bilmiyorduk. Balıkçı heykeli Silivri’deki en güzel heykellerden biridir. Nazım Hikmet Heykelinden bile güzel, çünkü Nazım Hikmet Türkiye’ye mal olmuş bir şair fakat Balıkçı heykeli Silivri’yi simgeliyor.”

 

KÖKSALAN; “BALIKÇILAR ÇARŞISI HARİKULADE OLDU”

Serhat Köksalan; “Geçtiğimiz yaz ilk açıldığı günden itibaren ilk 2-3 ay biraz bocaladık ama daha sonra sezon açılınca, işler rayına oturmaya başladı. İnsanlar alıştıkça daha da güzelleşmeye başladı, bunu güzelleştirmek bizim elimizde. Balıkçılar Çarşısına yapılan düzenlemelerden önce burasının o eski halini herkes çok iyi biliyor, ama şuan harikulade bir durumda diyebiliriz. Belediyemiz çevre düzenlemesi konusunda gayet iyi çalışıyor o konuda da çok teşekkür ediyoruz.  Bazı eksikler var o da zamanla giderilir.”

 

ŞAVKAY; “IŞIKLAR SİLİVRİ’Yİ DEĞİŞTİRDİ”

Berkay Şavkay; “Eski bir Silivriliyim çocukluğum buralarda geçti, burada, bu sahilde büyüdüm. Yeni yapılan balık restoranları hep büyük bir eksiğiydi, buranın hep bir ihtiyacıydı. Arkadaşlarımız çok güler yüzlü, harika taze balıklar servis ediyorlar. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar sayesinde burası ve Silivri’nin çevresi değişmiş oldu, çalışmaları için teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

<

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol