Silivri Facebook
banner88

BELEDİYE KAPINIZA GELİYOR... NASIL MI?

IŞIKLAR BELEDİYEYİ KAPINIZA GETİRİYOR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Belediye Kapınızda” projesiyle bir ilki daha hayata geçirerek, şikâyet, talep ve önerileri kapınıza gelen saha ekibiyle çözüme kavuşturuyor.

 

Silivri Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, insana dokunan hizmetler üreten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belediye hizmetlerine katılım sağlamayı amaçladığı “Belediye Kapınızda” projesini hayata geçirdi.

Yapılan anketlerde vatandaşların %20’lik bir kısmının iletişim araçlarını kullanabilerek belediyeye ulaştığını, büyük bir çoğunluğun ise istek, talep ve önerilerini belediyeye ulaştıramadığını tespit eden Başkan Işıklar, bu nedenle Belediye Kapınızda projesini başlattı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernekler, muhtarlar ve mahallenin ileri gelenlerinin yanı sıra tüm vatandaşların belediye yönetimine katılım göstereceği proje, Silivrililerin takdirini kazandı.

 

PROJE NASIL İŞLİYOR?

İlk etapta 8 kişiyle kurulan ekiple ilçe genelindeki tüm haneler ziyaret edilerek; istek, talep ve öneriler vatandaşların ayağına gidilerek kayıt altına alınıyor. Teknolojiyi de kullanarak alınan talep ve öneriler tabletler aracılığıyla, Silivri Belediyesi tarafından geliştirilen yazılım programı ile anlık olarak Silivri Belediyesi İletişim Merkezine online olarak ulaşıyor. İletişim Merkezindeki uzmanlar tarafından vatandaşların talep ve önerileri ilgili müdürlüklere aktarılarak, talepte bulunan vatandaşların da telefonuna sms aracılığıyla taleplerinin işleme alındığı bilgisi veriliyor. Yeni Mahalle bölgesinde başlayan “Belediye Kapınızda” projesi, Silivri genelindeki tüm mahallelerde devam edecek.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol