Silivri Facebook
banner88

BU ETKİNLİK SOFRAMIZIN BEREKETİ İÇİN...

IŞIKLAR TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün düzenlediği Tarla Günü etkinliğine katılarak buğday ve arpa çeşitlerini inceledi.

 

İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması kapsamında yeni geliştirilen buğday ve arpa çeşitlerinin demonstrasyonla çiftçilere tanıttığı Tarla Günü etkinliği Çanta Mahallesi’nde gerçekleşti. Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Kasım Piral, il genel ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı Tarım Günü’nde; Bereket, Aldane, Selimiye, Gelibolu, Pehlivan olmak üzere 5 buğday çeşidi ile Bolayır, Martı ve Harman olmak üzere 3 arpa çeşidinin tanıtımı gerçekleşti.

 

“ÇİFTÇİMİZİN DURUMU ORTADA KAYBEDECEK ZAMAN YOK”

İlçe protokol üyelerinin konuşmalar gerçekleştirdiği programda Başkan Işıklar; “İlçemizde yapılan çalışmalarda tarımın öneminin daha iyi anlaşıldığını görüyoruz. İlçemizde çeşitli konularda, tarımın refahı ve zenginliği konularında çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bu konuda iki tane önemli örneği Arıkan ve Sarten’in çalışmalarını önemsiyoruz. Trakya’nın en büyük tarım arazilerine sahip ilçesiyiz. İstanbul’un büyük ölçüde tarım ihtiyacını karşılayan bu topraklarımızın korunmasını ve parçalanmamasını sağlamak en önemli çalışmalarımızdan biridir. Bölgesel kalkınmanın itici gücü, nüfusun büyük bir çoğunluğunun tarımda çalışıyor olmasını da göz önüne alırsak bunların önemini daha iyi anlıyoruz. Çiftçimizin durumu orada ve kaybedecek zaman yok. O nedenle bu yapılan çalışmaların yapılması çok daha büyük önem arz ediyor. Emeği geçen herkesi kutluyor, başarılı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol