Silivri Facebook
banner88

BÜYÜKKILIÇLI'DA HERKES MUTLU...

BÜYÜKKILIÇLI’DA İFTAR SOFRALARI DOLDU TAŞTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Büyükkılıçlı Köyü’nde kurduğu iftar sofralarına köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi.  

 

Silivri Belediyesi tarafından köy ve mahallelerde kurulan iftar sofralarının bir diğeri Büyükkılıçlı’da kuruldu. Ramazan ayının birlik ve beraberliğini yaşatmak adına kurulan iftar sofralarına Büyükkılıçlılılar yoğun katılım gösterdi. Büyükkılıçlı Camisi önünde gerçekleşen iftar programı öncesinde cami hocası tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar masalarda köylülerle selamlaşarak sohbet etti. Kurulan iftar sofralarında CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri de Büyükkılıçlılılar ile aynı sofrayı paylaştı. İftar programının ardından Başkan Işıklar köy kahvelerini ziyaret ederek köylüler ile sohbet etti.

 

MUHTAR MUTLU TEŞEKKÜR ETTİ

İftar duasının ardından konuşan Büyükkılıçlı Muhtarı Ahmet Mutlu; “Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın düzenlemiş olduğu iftar yemeğine hepiniz hoş geldiniz. Köyümüzde bu yıla kadar böylesi bir iftar yemeği ilk defa oluyor. Başta Belediye Başkanımıza ve onun çalışma arkadaşlarına hepiniz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

CAZGIR RECEP RENK KATTI

Büyükkılıçlılı olan Kırkpınar Cazgırı Recep Koşan da gerçekleşen iftar programına manileriyle renk kattı. Başkan Işıklar’a methiyeler düzen Cazgır Recep köy halkı tarafından büyük alkış aldı.

 

IŞIKLAR; “RAMAZAN BAYRAMINI DA BÖYLE COŞKU İLE KUTLAMAYI TEMENNİ EDİYORUM”

Gerçekleştirdiği konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Işıklar: “Değerli hemşerilerim. Ahmet muhtarımla dört yılı aşkın süredir çalışıyoruz. Hz Ali’nin bir sözü var ‘Sizi haksız övenlerin yüzüne toprak atınız’ der. Ben gerçekten hakkıyla övüyorum, köyü için, mahallesi için çırpınıyor. Ona yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Biz de onun talebiyle karınca, kararınca içini ve dışını yapmaya çalıştık. Bu hayrı yapan Veysel Bey’e bu eserin ortaya çıkmasında büyük gayret gösteren ve diğer çalışmaları yapan Ahmet arkadaşıma huzurlarınızda binlerce teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Burada kadın, erkek, çoluk, çocuk, yaşlı, genç, neye inandığına bakmadan meydanlara çıkarak bu mübarek günde, bu mübarek ayda oruçlarımızı açıyoruz. Ramazan ayı Müslümanların bayramıdır. Bu bayramı büyük coşku içerisinde kutlarken böyle büyük kalabalıkların olduğu bir tabloyu görünce ben de şunu düşündüm; Bu bayrak inmez, bu ezan dinmez! Bunlardan korkan korksun. Biz böyle birlik olduğumuz sürece bu memleketin kayasından rüzgâr taş bile koparamaz. Canımızı sıkan şeyler olabilir, bizi üzenler olabilir ama bu birlik ve beraberlikle aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Büyükkılıçlı’nın Silivri’nin bir mahallesi olmasının, belediyeye bağlı olmasının, beraber yönetmenin kolaylığını ve güzelliğini göreceksiniz. Yaptığımız her hizmet Kılıçlının geleceğine, Kılıçlının çoluğunun, çocuğunun yarınlarına yönelik olacaktır. Hiç kimse bu güzelim memleketin bir çakıl taşını dahi hiçbir tarafa götürmeye yeltenemeyecek. Bu vatana, bu millete hizmet için çoluk çocuk yetiştiren askere gönderen analar, çalışıp alın teri ile vergisini ödeyen babalar, bu çalışanlarımız ile bu memlekete sahip çıkacağız.  Bu hizmetleri yapmak bizim boynumuzun borcudur. Tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları bu mübarek ayda Allah kabul etsin. Nice bayramlara böyle hep birlikte ulaşmayı nasip etsin. Hepinizin bayramını şimdiden kutluyorum. Buraya geldiğiniz için ayaklarınıza sağlık şeref verdiniz hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol