Silivri Facebook
banner88

DEĞİRMENKÖY ÇEKİM MERKEZİ...

HALK TOPLANTILARI DEĞİRMENKÖY’DE DEVAM ETTİ

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Halk Toplantılarının bir diğeri Değirmenköy Mahallesi’nde gerçekleşti. Işıklar her mahallede olduğu gibi Değirmenköy’de de yapılan ve yapılacak olan çalışmaları mahalle sakinleriyle paylaştı.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Değirmenköy Mahallesi’nde, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Işıklar, Silivri geneli ve Değirmenköy’de yapılan çalışmaları anlattıktan sonra, 2013 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, Belediye Birim Müdürleri ve mahalle sakinlerinin katıldığı toplantıya Değirmenköylüler de yoğun ilgi gösterdi.

 

IŞIKLAR; “YALNIZLAŞTIRILMIŞ BİR NOKTADAN ALDIK, BİR BÜTÜN YARATTIK”

Değirmenköy Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, ‘Açık ve saydam bir yönetim anlayışıyla hesap vermeye geldik’ diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bir kent kendi imkân ve kaynaklarıyla doğru, açık ve saydam yönetilirse, alınan vergi doğru yere aktarılır ve kent rantı eşit ve adil dağıtılırsa işte o zaman içinde yaşayan insanlar geleceğe umutla bakarlar. Silivri’de yaşamanın güzel olduğu, onur olduğu böyle bir yaşam tarzını oluşturmak için çalışıyoruz. Tek adamlığa, bozulmaya çalışılan cumhuriyet değerlerine, sadaka kültürüne, karnını doyurup kafasını boşaltan bir anlayışa karşı inatla durarak, bu ülkenin demokrasi ile yönetilmesi gerektiğini söylüyoruz. Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık! Tüm değerlerine sahip çıkacağız. İlçemizin sanayi, tarım, hizmet sektörleri ve tarihi değerlerini açığa çıkararak, hemşerilerimizin geleceği Silivri’de umabilmesi için çalışıyoruz. Gölge etmesinler, başka ihsan istemeyiz. Kapanan belde belediyelerinin ardından yalnızlaştırılan bir noktadan alarak yeni mahallelerimizle bir bütün yarattık. Bugün ilçe merkezinde görmüş olduğunuz düzenlemelerin aynısını Büyükçavuşlu’da da, Selimpaşa’da da görebilirsiniz” dedi.

 

“DÜZENLENMEDİK CADDE SOKAK KALMAYACAK”

Değirmenköy’ün sokaklarında yapılacak düzenleme çalışmalarını, İSKİ’nin alt yapı çalışması nedeniyle ertelediklerini ifade eden Işıklar şunları söyledi; “2013 yılında İSKİ alt yapıyı tamamladıktan sonra Değirmenköy’ün düzenlenmedik cadde ve sokağı kalmayacak. Hizmet sektörleri de canlandırılarak Değirmenköy yaşanır, çekim merkezi olan bir mahalle haline gelecek.” Konuşmasının ardından 2013 yılında Değirmenköy’de yapılması planlanan projeleri paylaşan Işıklar, ardından vatandaşların soru ve taleplerini dinledi.

 

DEĞİRMENKÖY MAHALLESİ’NDE NELER YAPILDI?

 

Fen İşleri Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Değirmenköy Mahallesi Atatürk Caddesi, Atilla Sokak, Osmanbey Sokak, Namık Kemal Caddelerinde; 925 metre granit bordür, 2.450 m² granit plak kaldırım, 2.600 m² granit ve bazalt küptaş yol imalatları yapıldı.

Atatürk Caddesi, İsmail Hakkı Bilgiç Sokak, Uğur Mumcu Sokak, Selanik Caddesi, Gazi Recep Arslantürk Sokak, Yusuf Ziya Kaya Sokak, Yıldırım Sokak, Lale Sokak ve Cengiz Sokaklar ile Köroğlu Çarşısında; 10.800 m² mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 6.570 m² beton parke taşı yol, 6.150 metre yol ve bahçe bordürü, 1.850 ton asfalt aşınma tabakası serilmesi (Atatürk Caddesine atılan asfalt), 910 metre yağmursuyu hattı, 84 adet yağmursuyu ızgarası, 114 adet aydınlatma direği imalatları yapıldı.

Değirmenköy Mahallesi genelinde 16.410 m² yeni yol açıldı, 166.395 m² yol iyileştirme çalışması, 97 adet yağmursuyu ızgara imalatı, 1.335 metre yağmursuyu hattı imalatı, 777 m² sandık yama imalatı, 3.495 ton asfalt yol kaplaması imalatı, 6.570 m² beton parke taşı ile yol kaplaması imalatı, 2.600 m² granit ve bazalt küptaş ile yol kaplaması imalatı, 10.800 m² mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım imalatı, 2.450 m² granit plak kaldırım imalatı, 6.150 metre yol ve bahçe bordürü imalatı ve 925 metre granit bordür imalatı yapıldı.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Değirmenköy Mahallesi’nde bulunan Barış Parkı’na toplam 4150 m2 alan üzerinde, 1950 m2 yeşil alan ve 2200 m2 sert zemin uygulama­sı yapıldı. 400 kişi kapasiteli çay bahçesi, 450 m2 serbest kullanım alanı, çocuk oyun alanı ve fitness alanı bulunan parkın içinde Basket Sahası da Değirmenköylülerin hizmetine açıldı. Barış Parkı’nın otomatik sulama tesisatı, kent mobilyaları montajı ve tüm elektrik tesisat işleri de yapıldı. Değirmenköy Fevzi Paşa İlköğretim Okulu ve Asri Mezarlığa kent mobilyası montajı yapıldı. Değirmenköy İnci Sokak Çocuk Parkı’nda başlatılan çalışmalar kapsamında toplam 1705 metrekare alan üzerinde, 1190 metrekare yeşil alan ve 415 metrekare sert zemin uygulaması yapılıyor. Tamamlanmak üzere olan çalışmaların ardından İnci Sokak Çocuk Parkı’na çocuk oyun grubu montajı yapılacak.

 

NELER YAPILACAK?

 

Silivri Belediyesi 2013 yatırım programı kapsamında Değirmenköy Mahallesi’nde Atatürk Caddesi ve Yanyola 818 ton asfalt kaplama 930 metrekare tretuvar çalışması gerçekleştirilecek. Bağlar Caddesi’nde 997 ton asfalt kaplama ve 1732 metrekare tretuvar düzenleme çalışması yapılacak. Göletyolu Caddesi girişinde 615 ton asfalt kaplama, 1140 metrekare tretuvar çalışması; orta kısmında 1048 ton asfalt kaplama, 1940 metrekare tretuvar çalışması; kuzey kısmında da 1670 ton asfalt kaplama, 2610 metrekare de tretuvar düzenleme çalışması gerçekleşecek. Selvi, Lale, Cengiz ve Yusuf Ziya Sokağına 250 ton asfalt kaplama ve 8400 metrekare de tretuvar çalışması yapılacak. Zübeyde Hanım Caddesi’nde 100 ton asfalt kaplama, 1690 metrekare de tretuvar çalışması gerçekleşecek. Mahallede bulunan eski Sağlık Ocağı Bahçesi düzenlenerek, yeşillendirilecek. Namık Kemal Caddesi Orta Refüj Düzenleme çalışması gerçekleştirilerek mahallede yeşil alan ve çocuk oyun alanları oluşturulacak. Atatürk Caddesi Orta Refüj Düzenleme çalışması kapsamında da yeşil alan, koşu parkı, piknik alanı, çocuk oyun alanları ve spor alanları oluşturularak Değirmenköy çağdaş bir görünüme kavuşturulacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol