Silivri Facebook
banner88

EKİM AYINDA TOPLU AÇILIŞLAR VAR...

IŞIKLAR TOPLU KONUTLARDAKİ ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar 2013 Yatırım Programı kapsamında Toplu Konutlar Mevkii’nde devam eden Müjdat Gürsu Caddesi Park Düzenlemesi ve Doğa Spor Parkı çalışmalarını inceledi.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 2013 Yatırım Programı kapsamında eş zamanlı olarak devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yeni Mahalle’de tüm hızıyla devam eden Silivri Belediyesi Doğa Spor Parkı Projesi ve Müjdat Gürsu Caddesi eski Millet Hastanesi’nin arkasındaki park düzenleme çalışmalarını denetleyen Başkan Işıklar, Başkan Yardımcısı Zafer Ercan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

IŞIKLAR; “EKİM AYINDA TOPLU AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Toplu Konutlar bölgesinde devam eden düzenleme çalışmalarının ilçe genelinde gerçekleştirilen festival ve etkinlik yoğunlukları nedeniyle fen işlerinin de aynı paralellikte yürüttüğü çalışmalar gerekçesiyle geciktiğini açıklayan Başkan Işıklar, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağının altını çizdi. İlçe genelinde eş zamanlı olarak devam eden park düzenleme çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Işıklar, Ekim ayında ilçede toplu açılışlar gerçekleştirileceğini müjdeledi. Işıklar; “13 bin konut alanının bulunduğu, giderek büyüyen ve 100 bin nüfusu kaldıracak bir potansiyeli bulunan ilçemizin Toplu Konutlar Bölgesi, ciddi bir değişim yaşıyor. Eski Millet Hastanesi arkasında yaptığımız düzenlemeler sona yaklaştı. Çalışmalarımız tamamlandığında bu bölgemiz ilçemizin nefes alma noktalarından biri haline gelecek. Bölgede önemli bir ihtiyaç olan park ve yeşil alan düzenlemelerimizle, toplu konutlar bölgemiz canlanacak ve bölgede büyük bir hareket yaşanacak. Doğa Parkı Projemizde dere yatağına kademelendirilerek, yürüyüş parkurları, otoparkları, seyir terası, fitness alanları, çocuk oyun alanları, 500 kişilik amfi ve meydanı bulunan Doğa Spor Parkı Projemizin çalışmalarına başladık. Hemşerilerimiz kısa sürede bölgede yaşanacak bu güzel değişime şahit olacaklar” dedi.

 

MÜJDAT GÜRSU CADDESİ PARK DÜZENLEMESİ’NDE NELER YAPILIYOR?

Silivri Belediyesi Müjdat Gürsu Caddesi Park Düzenlemesi kapsamında toplam 4 bin 600 metre kare alanda; bin 600 metrekare yapılacak sert zemin düzenlemesi tamamlandı. 3 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Elektrik ve sulama tesisatının da döşendiği alan, dikilecek aydınlatma direkleriyle aydınlık bir görünüme kavuşacak. Çocuk oyun alanı, satranç oyun alanı, çay bahçesi ve spor alanlarının yer alacağı proje kapsamında yapılacak bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla da alan atıl görünümünden kurtularak, bölge sakinleri için nefes alma noktası haline gelecek.

 

DOĞA SPOR PARKI PROJESİ’NDE NELER YAPILIYOR?

Silivri Belediyesi Doğa Spor Parkı Projesi kapsamında toplam 33 bin metre kare alanda; 10 bin 300 metrekare sert zemin çalışmaları devam ediyor. 22 bin 700 metre kare yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Elektrik ve sulama tesisatının da döşendiği alan, dikilecek aydınlatma direkleriyle aydınlık bir görünüme kavuşacak. Çocuk oyun alanı, satranç oyun alanı, amfi tiyatro, koşu yolu, bisiklet yolu, spor alanları ve otoparkın yer alacağı proje kapsamında yapılacak bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla da alan yemyeşil bir görünüme kavuşacak.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol