Silivri Facebook
banner88

FIRTINA ORTAKÖY'DEN ESTİ...

IŞIKLAR ORTAKÖYLÜ HEMŞERİLERİYLE BULUŞTU

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın mahallelerde gerçekleştirdiği halk toplantıları devam ediyor. Işıklar her yıl yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları hemşerileriyle paylaşıyor.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Ortaköy Mahallesi’nde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Silivri genelinde ve Ortaköy’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Işıklar, 2014 yılında yapılması planlanan projeler hakkında da mahalle sakinlerinin görüşlerini aldı.

 

“ORTAKÖY TARİHİ DOKUSU BOZULMADAN GÜZELLEŞECEK”

Işıklar Ortaköy Mahallesi’ndeki halk toplantısında şunları söyledi; “Ortaköy, 35 mahallemizin arasında en güzellerinden biri. Bütün mahallelerimiz güzel, hepsi birbirinden güzel fakat Ortaköy eski bir yerleşim yeri. Tarihten gelen bütün o güzellikleri, tarihi dokusunu koruyarak onu var ederek geçmişe taşıyacağız. Biz de Ortaköy’ün değerini arttırmak için eski medeniyetlerin bize bıraktığı şekli bozmadan güzelleştirmeliyiz. Belediyeler kapandığında biz burayı büyük bir mahalle olarak teslim aldık ve yapmamız gereken belli başlı ilk şey burayı asrına uygun olarak değiştirmekti. Meydan düzenlemesi ile işe başladık. Yaptığımız tüm çalışmaları konseyimizin aldığı kararlar doğrultusunda harekete geçirdik. Kapanan belediyenin yerine halkın iradesi burada oturanların düşüncesini, niyetini, talebini, önerisini, eleştirisini söyleyeceği bir platform oluşturduk. Bundan sonra bizim yapacağımız iş mahalle belediyeciliği, ne demek mahalle belediyeciliği? O mahallede, ne dert varsa ne sorun varsa hepsini çözenin belediye olduğunu göstermektir mahalle belediyeciliği. Bir beton binaya belediye yazmakla orası belediye olmuyor. Belediyecilik görevlerini yerine getirince oluyor.” 

 

“DÜĞÜN SALONU İNŞAATIMIZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”

2014 yılında Ortaköy için planlanan çalışmaları mahalle sakinleriyle paylaşan Işıklar; “2014 yılında Millet Bahçe Piknik alanını iyileştireceğiz. Millet Bahçe’de sulama sistemimiz, aydınlatma sistemimiz olacak, hem bir kafe hem de bir kır lokantası olarak hizmet verecek. Girişlerini çıkışlarını aydınlatacağız, hepimizin ortak bir değeri haline gelecek. Ortaköy’de çok güzel çeşmelerimiz var. Tescilli çeşmelerimizin restorasyon projelerini Anıtlar Kurulu’na gönderdik. Projeler onaylandıktan sonra çeşmelerimizi restore edip, daha güzel bir hale getireceğiz. 2013’de Ortaköy Düğün salonumuzun temelini attık, en kısa zamanda birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. İçinide belediye hizmetleri alabileceğiniz, toplantı salonu olarak kullanacağımız şekilde çok güzel düzenleyeceğiz” dedi.

 

2013 YILINDA ORTAKÖY MAHALLESİ’NDE NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2013 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Ortaköy Mahallesi Kahraman Sokak’ta spor alanı düzenlemesi yapıldı. Sert zemin, yeşil alan, basketbol ve voleybol sahası yerleştirilen alan, karanlık görünümünden kurtuldu. Yıl içinde Sokullu - Halat ve Kurtuluş Caddelerinde toplam 400 metre yağmursuyu ve 40 adet yağmursuyu ızgara imalatı yapıldı. Yine Sokullu- Halat ve Kurtuluş Caddelerinde 1.570 metrekare kaldırım çalışması ve 1.120 ton asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. 2013 yılında Ortaköy Mahallesi genelinde toplam 16.000 metrekare parke taşı yol tamiri yapıldı. Pervane, Aslantepe, Şişli, Hissedar, Fildişi, İlkadım, Yıldırım Beyazıt, Sarıçiğdem Atadan, Hekim Başı, Güvenç, Suatlar, Kasapoğlu, Seçil ve Tatlıpınar Sokaklar da toplamda 201.598 metrekare yolda tuvenan ve stabilize malzeme ile zemin iyileştirilmesi yapıldı. 2013 yılı içerisinde 700 metre pvc boru ile mahalle içinde bulunan köy çeşmeleri ve havuzlara gelen su hatlarının imalat ve tamir çalışmaları gerçekleştirildi. Ortaköy Düğün Salonu’nun temeli atıldı ve inşaat çalışmaları devam etmektedir.  

 

2014 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2014 yatırım programı kapsamında Ortaköy Mahallesi Millet Bahçe Piknik alanında düzenleme çalışmaları yapılacak. Toplam 64.600 metrekare alanda; piknik alanı düzenlemesi ve beton piknik masası imalatı, çocuk parkı yenileme, yürüyüş yolu, oto park ve fitness alanı düzenlemeleri yapılacak. Kurtuluş Caddesi’nde 1.700 metrekare asfalt sandık yama, Postane Caddesi’nde de 400 metrekare yeni kaldırım imalatı ve 900 metrekare asfalt sandık yama tamiratı yapılacak. Sanayi Bulvarında 1.040 ton asfalt imalatı, 700 metrekare asfalt sandık tamiratı ve 1.000 metrekare de yeni kaldırım çalışması yapılacak.

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol