Silivri Facebook
banner88

İBRAHİM ARIKAN KUTSAL GÖREV ALDI...

 

SİLİVRİ EĞİTİM MERKEZİ OLUYOR

Silivri’yi üniversite kenti yapma yolunda büyük çaba gösteren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şimdi de Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan’a MEF Üniversitesi’nin Silivri’ye gelmesi için ücretsiz yer tahsisi gerçekleştirdi.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçeyi eğitim kenti yapmak konusundaki çabalarına bir yenisini daha ekleyerek Silivri ilçesinde çeşitli alanlarda yatırım yapan Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan’a, üniversite yapımı için 85 dönüm arazinin ücretsiz tahsisini gerçekleştirdi. Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, AK Parti ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ile basın mensuplarının katıldığı imza töreninde, ilçenin geleceğine yönelik önemli bir adım atıldı.

 

IŞIKLAR; “SİLİVRİ EĞİTİMİN BAŞKENTİ OLACAK”

İlçenin eğitim kenti olmaya hazır olduğunu dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri’nin çağdaş, modern, geçmişindeki aydınlık yapısını, aydınlık yaşam anlayışını geleceğe taşınmasının en temel yolu; ilçeyi üniversitesini, bilimsel ve teknolojik alanları da içinde barındıran fiziki yapıyı geliştirerek mümkündür. Bir üniversitenin bir şehre neler kattığını, neler değiştirdiğini biliyoruz. Bugün burada bizim uzun yıllardır ortaya koyduğumuz çaba ve arayış, Arıkanlı Vakfı tarafından atılacak ortak adımla noktalanacak. Atılacak imzalar bir başlangıç. Bu birleşmenin bizim için iki ayrı anlamı var. Birincisi; İstanbul’un çağdaş, aydınlık yüzü olması konusunda ilçemizin üniversiteleşmesi ve bilim kenti olması konusunda ortaya koyduğumuz üç yıllık çabanın bir parçası. İkincisi de; İbrahim Bey’in eğitim konusunda bilgi ve becerisini çok iyi biliyoruz. Bütün Türkiye tanıyor, artık kendisini Silivrili sayıyoruz. Yıllardır bölgede yatırımları emeği ve çabası var. Silivri’ye çok şey kattığını düşünüyoruz. Esas bundan sonra çok daha fazla şey katacağını hep birlikte göreceğiz. Kampüsün burada kurulmasına bizim de katkımız olsun istedik. Böyle ulvi bir amaç için belediyemize ait 85 dönüm arazimizi tahsis edeceğiz. Bunu daha önce açıklamadık, çünkü bir kuruluş süreci vardı. Planlama süreci bugün askıdan indi, askıdan indiği gün de imza törenini geçekleştiriyoruz. 2013 Mayıs ayında da temelini atacağız. İbrahim Arıkan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim bağışladığımız arsanın yanındaki kendisine ait 90 dönümlük araziyi de üniversite için kullanacak. Belki de bu üniversite 175 dönüm arazisiyle Türkiye’nin en büyük üniversitesi olacak. Arıkanlı Üniversitesinin bölgemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Silivri’nin geleceğine atılmış çok önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.

 

ARIKAN; “BAŞKANIMIZ BİZİ SİLİVRİ’YE ÇEKTİ”

Arıkanlı Holding çalışmaları ve MEF okulları hakkında bilgi veren İbrahim Arıkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Başkanımız büyük bir özveri ve eğitime olan tutkusuyla, bizi Silivri’de konuşlandırmak için gerçekten büyük gayret sarf etti. Başkanımız üniversiteyi yapmam için iki sene boyunca beni Silivri’ye doğru çekti. Beni 10 yıl boyunca devletim okuttu onun için devlete olan borcum çok büyüktür. Bu borcu da Arıkanlı Holding bünyesinde kurduğum farklı sektörlerle gerek istihdam yaratarak, eğitim sektörüne yenilikler getirerek, taş üstüne taş koyarak ödemeye çalışıyorum. Eğitime yatırım yaparken, devlete olan sorumluluğumuzu da düşünüyoruz. MEF Okullarımızın şöyle bir özelliği vardır, okullarımız hafta sonları da açık kalarak tüm tesislerinden çevre halkının da yararlanması sağlanmaktadır. Üniversitemizin kapısı da her zaman açık olacak. Halkla üniversite iç içe olmalıdır. Üniversiteler o bölgenin sosyalleşmesinin yanı sıra, o şehrin esnafına da katkı sağlıyor. Ben Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına bize verdikleri destekten dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”

 

KAYAPINAR; “IŞIKLAR SİLİVRİ’NİN KİMYASINI DEĞİŞTİRİYOR”

Başkan Işıklar’ın aldığı kararla ilçenin kimyasını değiştireceğini dile getiren Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar; “Bu gün eğitimle ilgili çok önemli bir gün ve ben burada bulunmaktan çok mutluyum. Üniversitenin şehre katacağı birçok güzel şey olduğuna inanıyorum. Hepimizin hayalleri vardır, kiminin ki gerçekleşir, kiminin gerçekleşmez. İbrahim Arıkan’ı da bir öğretmeni bugünlere getirdi. Biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Belediye Başkanımıza da müteşekkirim. Şehrin kimyasını, biyolojisini değiştirecek bir olaya imza attı, kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

KESER; “BÜYÜK HEYECAN DUYDUM”

Silivri Kaymakamı Salih Keser ise, törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bizim yöneticiler olarak görev yaptığımız yerlerde, heyecan duyduğumuz bazı durumlar vardır. Bu gün bu ortam hepimizi heyecanlandırdı. Bu heyecanı yaşatanları canı yürekten kutluyor, şükranlarımı sunuyorum. Arıkan kendisinin öğretmen olmasından ve yönettiği holdingin yaşam tarzından aldığı tecrübe ile burada bize hayatımız boyunca unutamayacağımız bir tören yaşattı, kendisine şükranlarımı sunuyorum. Belediye Başkanımız ise araziyi tahsis ederek çok önemli bir kapı açtı. Bu konuda emeği geçen herkesi kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

 

PROTOKOLLER İMZA ALTINA ALINDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan ile karşılıklı olarak imzaladığı protokolde üzerinde üniversite yerleşkesinin kurulacağı, mülkiyeti belediyeye ait olan Alipaşa Mahallesi 4436, 4441 ve 4607 parseller üzerindeki toplam 85 dönüm araziyi MEF (Modern Eğitim Fen) Üniversitesi yapmak üzere İbrahim Arıkan Vakfı’na ücretsiz tahsis etti.

 

ÜNİVERSİTENİN İLK KUPASI IŞIKLAR’DAN

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan’a Silivri Belediyesi Mahalle Evi kursiyerleri tarafından yapılan işlemeli seramik bir vazo hediye etti. Vazoyu MEF Üniversitesi’nin ilk kupası olarak kabul ettiğini söyleyen Arıkan, Başkan Işıklar’a teşekkür ederek üniversitenin en güzel yerinde sergileyeceğini dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol