Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR:

IŞIKLAR; “ALACAĞINIZ KARARI UYGULAMAYA HAZIRIZ”

Kara Mustafa Caddesi’nin eskisi gibi çift şerit olmasını isteyen esnafla bir araya gelen Başkan Işıklar, esnafın topladığı imzalarla birlikte yolun yeniden çift şerit olması için UKOME’ye talep yazısı göndereceğini söyledi.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kara Mustafa Caddesi esnafı ile bir araya gelerek caddedeki trafik akışı ile ilgili karşılıklı görüşmelerde bulundu. Caddede esnafın da isteğiyle tretuvarları genişleterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)  tarafından yapılan tek yönlü trafik sirkülasyon projesini hayata geçiren Başkan Işıklar, işlerde düşüş meydana geldiğini ifade eden esnafın talebi üzerine yolun yeniden çift şerit olması için harekete geçti. Samsunluların kahvesinde gerçekleştirdiği sabah kahvaltısında esnafla bir araya gelen Işıklar, sorun ve önerileri dinledi. Gerçekleşen toplantıya; CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Tülay Sinkil, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Fen İşleri Müdürü Hasan Solak, Zabıta Müdürü Selçuk Efe ile Silivri Birleşik Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu da katıldı.

 

“AMACIMIZ ESNAFIMIZ İŞ YAPSIN”

Esnafın iş yapabilmesi için, insan sirkülasyonunun şart olduğunu belirten Başkan Işıklar; “Bir dükkânın içinde insan olsun, dükkânlar açık kalsın istiyorsak o bölgede insan hareketi lazım. İnsanın geçmediği yeri, arabayla doldurduğun zaman insan sirkülasyonu sağlayamıyorsunuz. Kendi yerinden bir metre feragat etmeyen anlayış, vatandaşın yerinden beş metre kullanmak istiyor. Bu nasıl bir vicdan anlamıyorum. Bu anlayışı bırakmamız lazım. Beraber yaşamanın bir bedeli var. Hoşgörü ve saygının olmadığı yerde ticaret de olmaz. Benim bakış açım şu; ilçenin tamamında insan sirkülasyonunu arttıralım. Bir şehrin kültürünü, sanatını, yolunu, sağlığını, eğitimini şehir değişimini bu şekilde yaratabiliriz. Diğer ilçelerden buraya insan çekemezseniz, çekim merkezi oluşturamazsanız ticari hareketi canlandıramazsınız. Bu sokak Kerbela gibiydi, çarşı merkezinde kiralık dükkân olur mu? Şimdi dükkânlar doldu, esnaf vitrin değiştiriyor. Cadde gece de aydınlık, vatandaşlarımız ailece çekinmeden yürüyebiliyor. Bir şeyi düzeltmek için birbirimize sahip çıkalım. Amacımız iş yapılsın; alacağınız karar ne ise biz onu uygulamaya hazırız” dedi. Başkan Işıklar, esnafın işlerinde düşüşlerin olmasını dile getirmesi üzerine yolun tekrar çift şerit olması için UKOME’ye imzalarla birlikte talep yazısı göndereceğini dile getirdi.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol