Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR ÇANTA MAHALLESİ'NDE HESAP VERDİ...

IŞIKLAR ÇANTA MAHALLESİ’NDE HESAP VERDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geleneksel hale getirdiği halk toplantılarına Çanta Mahallesi’nde devam etti. Işıklar; “Yaptığımız tüm hizmetler, çöpleri bile kaldıramaz diyenlere kapak olsun” dedi.

 

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında her yıl düzenlenen Halk Toplantıları Büyükçavuşlu’nun ardından Çanta Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ekip arkadaşlarıyla birlikte katıldığı halk toplantısında, ilçe genelinde ve Çanta Mahallesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunarak, 2013 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında mahalle sakinleriyle görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya; CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, mahalle sakinleri ve muhtarlar katıldı.

 

“EN BÜYÜK PROJEMİZ İNSAN”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çantalılara hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün buraya sizlerin düşüncelerini almaya geldik. Dört yıldır aynı sistemle çalışıyoruz. Bu kararlılıkla ve sizlerden aldığımız destekle daha da fazlasını yapacağız. Bizim en büyük projemiz insan. İnsanın refahı, mutluluğu, huzuru için ortaya koyduğumuz çalışmalar, bir yaşam biçimi. Sorunlara günü birlik değil, bir paket makarna ve çamaşır makinesi vererek değil; kalıcı, tarafsız ve yansız çözümler üretiyoruz. Bize olan güveninizi boşa çıkartmadan, ilçemizi aydınlık yarınlara götüreceğiz. Belli bir program içinde, bugüne kadar ne yapıldığını anlatıyoruz, bundan sonraki yıllarda da yapılacak olan çalışmaları sizlere danışıyoruz. Artık tüm hemşerilerimiz nerede, hangi çalışma yapılacak, ne zaman yapılacak biliyor. Çanta’da başlattığımız bu çalışmaları dalda dalga mahallenin her tarafına ulaştıracağız. Eski Çantanın o güzelim tarihi dokusunu ortaya çıkaracak gezilip görülecek bir hale getireceğiz. Yaptığımız tüm hizmetler, çöpleri bile kaldıramaz diyenlere kapak olsun” dedi.

 

ÇANTALILAR TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantının sonunda söz alan mahalle sakinleri Başkan Işıklar’ın Çanta Mahallesi’nde hayata geçirdiği çalışmalarından memnun olduklarını söyleyerek, insanı merkez alan projelerini dinlemekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Mahalleye rüzgâr santrali istemediklerini ifade eden Çantalılar, Işıklar’dan bu konuda destek istedi. Yapılan ve yapılacak projeleri sunum eşliğinde paylaşan Işıklar, Silivri’de yapılacak olan Kültür Merkezi’nin proje görsellerini de Çantalı hemşerileriyle paylaştı.

 

ÇANTA MAHALLESİ’NE NELER YAPILDI?

 

Fen İşleri Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Çanta Mahallesi Büyük Önder Atatürk Caddesi’nde;  2011 yılında başlayan 2012 yılında tamamlanmış olan iş kapsamında 10.350 m² mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 7500 metre yol ve bahçe bordürü döşeme çalışması yapıldı. 3300 ton aşınma asfalt dökülen caddeye, 26 adet yağmursuyu ızgarası döşendi. Cadde 101 adet aydınlatma direği ile aydınlatıldı.

Çanta - Gümüşyaka arasındaki yola; 2012 yılında 2140 ton asfalt döküldü.

Yine Çanta Mahallesi’nin muhtelif cadde ve sokaklarında; 2012 yılında 21.854 m² asfalt kırığı, 9.570 m² balast malzemesi, 66.220 m² de greyder ile malzemesiz reglaj, 91.370 m² stabilize malzeme, 323.000 m² tuvenan malzeme ve 2.780 m² yolda da taş tozu malzeme ile mahalle genelinde toplam 514.794 m² yol iyileştirilmesi yapıldı. Ayrıca Sancaktepe ve Balaban Mahallelerinde 20.610 m² yeni yol açıldı.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Silivri Belediyesi tarafından Çanta Mahallesi’nde bulunan Açelya Sokak’taki çocuk parkına 445 metrekare; Menekşe Sokak’ta bulunan çocuk parkına da 400 metrekare sert zemin döşemesi yapıldı. Çanta İlköğretim Okulu bahçesine çocuk oyun alanı imalatı ve montajı yapıldı. Çanta Mahallesi orta refüj çalışması yapılarak 1600 adet gül dikimi gerçekleştirildi.

Çanta Meydanı ve Atatürk Parkı’na 3400 metrekare sert zemin döşemesi gerçekleştirildi ve 4300 metrekare yeşil alan çalışması yapıldı. Çocuk oyun grubu ve bank montajı yapılan Çanta Meydanı ve Atatürk Parkı peyzaj düzenleme çalışmalarıyla, yıllarca bırakıldığı atıl durumundan kurtularak yemyeşil bir görünüme kavuştu.

 

NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2013 yatırım programı kapsamında Çanta Mahallesi’nde Derya Yolu Caddesi’ne 3312 ton asfalt kaplama; Çorlu Yolu Caddesi’ne 936 ton asfalt kaplama; Atatürk Bulvarı’na 873 ton asfalt kaplama dökümü ve 1400 m2 tretuvar düzenleme çalışması yapılacak. Altın Çeşme Caddesi ile Kırmızı Gül Caddesi’nde 528 ton asfalt kaplama ve 4234 m2 tretuvar düzenlemesi gerçekleşecek. Selanik Caddesi’nde 2016 ton asfalt kaplama ve 4200 m2 tretuvar çalışması yapılacak. Mahallede bulunan Zakkum Sokak Çocuk Parkı, Abdullah Akbulut Caddesi Çocuk Parkı ve Kübra Sokak Çocuk Parkı’nda düzenleme çalışmaları gerçekleştirilerek mahalle sakinlerine yakışır hale getirilecek.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol