Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR

IŞIKLAR; “GEÇMİŞİNİBİLMEYENLERİN GELECEĞİ OLAMAZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği geziler kapsamında bu yıl 3 bin 500 Silivriliyi tarihi ruhu yaşatmak ve şehitlikleri ziyaret etmek amacıyla Çanakkale’ye götürüyor.

Silivri Belediyesi’nin her yıl 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü programı kapsamında gerçekleştirdiği Çanakkale gezileri başladı. Silivrililerin yoğun katılım gösterdiği geziler için kayıtlar, üç gün içinde tamamlandı. Silivrililerin geziye gösterdiği ilgiden mutluluk duyduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel taşlarından biridir. Dönemin şartlarıdüşünüldüğünde adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale savaşları, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Bu birlikteliği ve dayanışmayı koruduğumuz sürece yarınlarımız daha aydınlık ve yaşanır olacaktır. Geçmişini bilmeyen ya da unutanların gelecekleri olamaz. Hemşerilerime tarih gezimize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum” dedi.

SİLİVRİLİLER MEMNUN DÖNDÜ

Yapılan ziyaretlerde rehber eşliğinde Kilitbahir Kalesi ve Tabyalar, Mecidiya Tablası ve Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü Müze, Mehmetçik Abidesi, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği- Ertuğrul Koyu, Anzak Koyu, Albayrak Sırtı- Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, Kırmızı Sırt-Tüneller- Siperler, 57. Alay Şehitliği- Bomba Sırtı, Conk Bayırı, Bigalı Köyü-Atatürk Evi ve 19. Tümen Karargâhı gibi tarihi atmosfere sahip yerler ziyaret ediliyor. Geziye katılan vatandaşlar çok memnun kaldıklarını ifade ederek, Başkan Işıklar’a teşekkürlerini iletti. Kayıtların sona erdiği Çanakkale gezileri, Silivri merkez, mahalleler ve köylerden bir ay boyunca devam edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol