Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR: KÖYLERİ SİZLERLE BERABER YÖNETECEĞİZ...
IŞIKLAR KÖYLÜLERE YENİ YASAYI ANLATIYOR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili köylü vatandaşları bilgilendirmek üzere köy toplantılarına başladı.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 6 Aralık 2012 tarihinde Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne dönüşen köylerde toplantılara başladı. Köylülere yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Başkan Işıklar, kanunun köylüleri nasıl etkileyeceği ve bundan sonraki süreçle ilgili açıklamalar yaptı. CHP İl Genel Meclis Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin de katıldı toplantılarda Başkan Işıklar, ekip arkadaşlarını tek tek tanıtarak görevleri hakkında bilgiler verdi. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’nun da katılarak yeni yasanın esnafa getirdiği yükümlülükler hakkında bilgilendirmede bulunduğu toplantılara, mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri de yoğun katılım gösterdi.

 

“HİZMET ALAMAYACAĞIZ ENDİŞENİZ OLMASIN”

Toplantıya ekip arkadaşlarını tanıştırarak başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Yeni kanun, yeni düzenlemeler getirdi. Köy tüzel kişiliği kalkarak, köylerimiz mahalle haline getirildi. Kanun bize neler getirdi? Bizi hangi açılardan etkileyecek sizlerle paylaşmaya geldik. Bugüne kadar köylerde yetkimiz yoktu. Buna rağmen, okulundan camisine, temizliğinden muhtarlığın ve köyün tüm ihtiyaçlarına kadar biz ilgileniyorduk. Artık resmi olarak buradayız. Hayatınızı kolaylaştırmak, güzelleştirmek, günü birlik sorunlarınıza çözüm bulmak için buradayız. Belde belediyeleri kapandıktan sonra yedi belediye teslim aldık. Çevreden merkeze gelen anlayışla tüm mahallelerimize hizmet götürdük.  Köylerimize de aynı şekilde hizmet getireceğiz. Hizmet alamayacağız diye düşünmeyin. Her köyümüzde Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri kurarak her ay düzenli toplantılar yapacağız. Ben yaptım oldu anlayışı ile değil, birlikte yönetelim anlayışı ile çalışıyoruz” dedi.

 

YASA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

“Muhtarlarımız bölge sorumlumuz, meclis üyemiz gibi olacak” diyen Işıklar; “Köylerimizde günlük sıkıntılarımızı çözebilecek bir noktaya geleceğiz. Bunu da muhtarlarımızla, konseyimizle yapacağız” diyerek ardından yeni yasa ile hükümleri sunum eşliğinde köylülerle paylaştı. Başkan Işıklar, yasa ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yeni Büyükşehir Yasası ve Siz isimli kitapçığı yanınızdan ayırmayın diyerek, köylülerden gelen sorulara da yanıt verdi.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol