Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR OPEN DAYS 2012 ÇALIŞTAYINA KATILDI...

IŞIKLAR OPEN DAYS 2012 ÇALIŞTAYINA KATILDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avrupa Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından yerel yönetimlerle ilgili olarak düzenlenen Open Days 2012 Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliğine katıldı.

 

Sosyal Demokrat Derneği (SODEM) Üyesi Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avrupa Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından 8 - 11 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen Open Days 10. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası toplantılarına katılarak, Brüksel’de bir dizi temasta bulundu. Başkan Işıklar’ın CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye yetkililerinden oluşan bir ekiple katıldığı Open Days toplantılarına; Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Üyesi belediyelerden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Bornova Belediyesi, Giresun Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi katıldı.

 

AKILLI KENT ÖRNEKLERİ

Open Days 2012 Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası toplantılarında Akıllı Kentler çalıştayına katılan Başkan Işıklar, Avrupa kentlerinde örnek şehir ve belediyecilik uygulamalarını izledi. Toplantıdan arta kalan zamanlarda Silivri ekibiyle birlikte bölgeyi gezen Işıklar, örnek oluşturacak kent tasarımlarını yerinde gözlemledi.

 

SODEM AB İLE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Open Days çalıştayı sırasında Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Yenel, CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü- Genişlemeden Sorumlu Müdür Alexandra Cas Granje, Rhone Alpes Bölgesi Başkan Yardımcısı, Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Üyesi ve Türkiye Çalışma Grubu Eski Başkanı Bernard Soulage,  Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Sosyalist Partisi Üyesi İsmail Ertuğ, Avrupa Parlamenteri ve AB-Türkiye Karma Parlamento Komitesi Üyesi Metin Kazak, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Libor Roucek, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann, Ghent Belediye Başkanı ve Belçika Sosyalist Partisi Üyesi Daniel Termont ve Scharbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse ile toplantılar gerçekleştirildi. AB’li paydaşlar SODEM hakkında bilgilendirilerek, işbirliğine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol